0

Tchau Bélgica, oi Brasil!

F
News

5
23.06.2014
Geschreven door Kim De Craene

Waarom iemand zijn job, huis, vrienden en familie achterlaat om 9000 kilometer verder te gaan wonen? Daar kan maar 1 reden voor zijn: de liefde.

Brazilië
5
Foto © Belmodo

In 1999 reisde ik voor het 1st naar Brazilië en bleef er enkele maanden plakken. In 2000 keerde ik nog eens terug. Ik had mijn hart aan het land verloren. En wat had ik er graag een Braziliaanse vriend aan over gehouden. Maar wie zoekt, die vindt vaak niets. Dus keerde ik onverrichterzake na mijn 2de trip terug naar België en vergat het Braziliaanse avontuur.

Brazilië
5
Foto © Belmodo

11 jaar later kom ik op een wild feestje in het MAS in Antwerpen een lieve én coole Braziliaan tegen en we worden op slag verliefd. Wie niet zoekt, vindt. Een week later trekt Mazu bij me in, een jaar later trouwen we op het stadhuis van Antwerpen: Mazu in jeans en All Stars, ik in de mooiste Pradajurk ooit ...

Ik geloof dus graag in het lot: het kan geen toeval zijn dat ik dan toch nog mijn Braziliaan heb ontmoet en hij bovenal een schitterende gast is. 2 jaar reisde Mazu tussen Antwerpen en São Paulo en hoewel hij België fantastisch vindt, besloten we het te wagen: vorig jaar verhuisden we naar zijn geboortestad São Paulo. Mazu is grafiteiro en São Paulo is voor street art een droomplek. (Check zijn Facebookpagina).

Brazilië
5
Foto © Belmodo

Dus stockeerde en verkocht ik heel wat spullen, zette ik enkele dozen op de boot en nam kleren en schoenen mee in gigantische valiezen. We wonen in de bohémienwijk Vila Madalena. Een oase van rust in het chaotische São Paulo. In deze bairro wandel je op je gemak (ik wil zeggen: zonder de angst om overvallen te worden) van de ene coole koffiebar naar het andere schattige boetiekje.

Brazilië
5
Foto © Belmodo

Waar ik het meest aan moet wennen is de grootheid van de stad en de miniscuulheid van mijn appartement. Dat is klein - ik schat 50 m², niet ongewoon in deze drukbevolkte metropool - maar er is gelukkig wel een dressing om mijn kleren, schoenen en tassen in te stockeren. En dat is het belangrijkste, toch?
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten