0

Take me to London

F

7
12.11.2014
Geschreven door Karin Nunez de Fleurquin

Mijn relatie met London begon ongeveer in 2004, toen er aan mij werd gevraagd om juwelen te ontwerpen voor de concept store A.P.W. in Londen.

Mijn relatie met London begon ongeveer in 2004, toen er aan mij werd gevraagd om juwelen te ontwerpen voor de concept store A.P.W. in Londen. Ik maakte dus een capsulecollectie voor All Popstars Welcome. De winkel was een platform voor creatieve multidiciplines.

Al van toen wist ik dat ik meer van deze stad wilde en dat Londen mij inspireerde en facineerde. De launch van een nieuw hemdenmerk & een babybezoekje aan de head designer van he label FOLK - waar ik jaren mijn merk juwelen verkocht - & good friend, zorgde ervoor dat ik even naar London moest! Yes, I ‘m back in town. 

Central Saint Martins

Ik bracht een bezoekje aan Central Saint Martins - University of the Arts & Design London. Het is een leuke plek om als creativeling te zijn. Er hangt een street fashion sfeertje en je bent omrigd door bruisende creativiteit & talent .

Je voelt de creativiteit en de interressante invloed van deze multiculturele studenten aan de Fashion Academie. Ik zet mij even op de grond, net als vele studenten. Ze komen en gaan, het is druk maar ik geniet van het spectakel door gewoon naar hun manier van kleden te kijken die mij inspireert en ik geniet van het zonnetje.

Take me to London
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

Patterns

Voor ik aan juwelen begon te ontwerpen, studeerde ik 1 jaar geneeskunde. Het is daarom dat ik tijdens mijn studies aan de Academie Van Schone kunsten dikwijls een bezoekje bracht aan de bibliotheek van het instituut voor tropische geneeskunde. Om dan, jawel, uren te kijken naar patronen van microscopische doorsnedes en allerlei. Deze patronen en vormen gebruikte ik dan in mijn designs en concepten.

Take me to London
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

Mipattern

In de Lethaby Gallery van SAINT MARTINS werd een werkend laboratorium geïnstalleerd waar het onderzoek naar de fantastische wereld van het patroon onder de microscoop wordt getoond. Ik krijg een rondleiding door professor Rob Kesseler. Hij is een visual artist en momenteel voorzitter Arts, Design & Science aan de University of the Arts London. We hadden een informeel gesprek in de galerij en deelden onze passie voor patronen.

Take me to London
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin
Take me to London
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

Verschillende materialen en texturen vertaald naar mijn juwelen.

Fashion & friends

Meet the boys. Matt en Fraser startten samen, niet zo lang geleden, Tripl Stitched op, een Londens merk gespecialiseerd in het maken van ‘UK homegrownmannenhemden. Net als ik zijn ze gepassioneerd door craftsmanship en mode.

Zopas vierden ze de lancering van hun eigen webshop met een klein launchevent bij Kesselskramer London, in het immer fantastische Shoreditch en ik was meer dan blij om erbij te zijn. In de outskirts van Londen hebben ze een eigen factory, waar ze op waanzinnige vintage machines pareltjes in elkaar stikken die de kwaliteit meedragen van ver vervlogen tijden.

Ik had het voorrecht om alles van dichtbij te bekijken. Join me

Take me to London
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin
Take me to London
7
Foto © Karin Nunez De FleurquinWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten