4

Style file: Hyphen Hyphen

F
News

Hyphen Hyphen, de Franse band, is steevast herkenbaar aan hun vaste recept; geometrie, blauw, goud, glitter en een tikkeltje hipster. Een wondergoeie combo!

Dat hun muziek op het eerste gehoor niet meteen aan Frankrijk en de vele chansons die dat land rijk is doet denken. En ook dat hun stijl niet meteen le vrai Français uitstraalt. Die dingen vielen me instant op toen ik deze 4-koppige groep leerde kennen.

Hyphen Hyphen is bekend dankzij hun hit ‘Just Need Your Love’. In de clip trekken de zwarte lijnen op hun gezichten meteen de aandacht. Een soort warrior paint, maar dan in een moderne en hippe versie. Die geometrische shapes zijn kenmerkend voor de muzikale bende want je ziet ze zelden of nooit zonder. Op award shows, optredens en zelf tijdens het dagdagelijkse leven sieren de black marks hun gezicht.

hyphen hyphen simpsons
4
Foto © Hyphen Hyphen

Hun muziek is het best te omschrijven als een mix tussen discopunk en electrorock. Met invloeden van Talking Heads tot The Klaxons kan het niet anders zijn dan een meer dan genietbaar. Lekker fris, aanstekelijk en melodieus – een ideale soundtrack voor de zomer.

Zangeres Santa is een overload aan energie. Springen en dansen as if there was no tomorrow en dat allemaal terwijl ze met haar stem iedereen in vervoering brengt. Er is weinig wat deze dame kan stoppen en daar zijn wij alleen maar fan van. 

hyphen hyphen santa
4
Foto © Rod Maurice

Ook de rest van de band heeft aan energie geen tekort. Adam, Line en Zaccharie zijn stuk voor stuk talentvolle artiesten die hun instrumenten met zo veel liefde bespelen dat de pannen van het dak vliegen. 

hyphen hyphen
4
Foto © Technikart

Hyphen Hyphen is een band die je live moet gezien hebben. Hun charme komt al door in hun platen, maar het zijn de liveoptredens die ieders hart veroveren.

Ze spelen deze zomer op Les Ardentes en als je nog niet van plan was om een ticket te kopen laat deze band dan degene zijn die je over de streep trekt. Ook op Brussels Summer Festival kan je het quatro aan het werk zien. ’t Wordt een mooie zomer …

24.06.2016
Geschreven door Laura De BeirBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beach Bag with tassels


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

21.07.2017 - 23.07.2017

Tomorrowland 2017 Weekend 1

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

21.07.2017 - 23.07.2017

Tomorrowland 2017 Weekend 1

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo