2

Start cooking, good looking met Cesar's Kitchen

F
News

29.09.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

Belgische trots Cesar Casier stelt vanavond zijn tweede kookboek aan het grote publiek voor. Ik schoof met hem aan tafel voor een koffie en een babbel over het boek. Gezellig!

Belgisch topmodel en trotse Gentenaar Cesar Casier pende zo'n drie jaar na de publicatie van zijn eerste kookboek Model's Kitchen opnieuw zijn favoriete gerechten neer in een receptenboek. Met Cesar's Kitchen brengt Cesar zijn favoriete internationale keukens naar België. Laaiend enthousiast en nippend aan een soja cappucino vertelt hij me alles over "de gezonde keuken van een topmodel" en vertrouwt hij me toe dat er snel een nieuwe Cesar Casier-collectie komt. Echt? Coolio!

Cesar Casier brengt tweede kookboek uit
2
Foto © Heikki Verdurme

Cesar's Kitchen is al je tweede kookboek, in welke zin verschilt het van het eerste boek?

Mijn eerste boek Model's Kitchen draaide voornamelijk rond de eetcultuur van modellen. Voor de gerechten haalde ik toen inspiratie bij collega-modellen en vrienden. Het tweede boek is Cesar's Kitchen en zegt het eigenlijk al zelf, het is mijn eigen keuken, recepten die ik zelf graag klaarmaak. Uiteraard draait het nog steeds om gezonde voeding en zijn het gerechten die modellen eten, maar dit keer heb ik er net iets meer van mezelf in gelegd. 

Waar haalde je de inspiratie voor je recepten?

Het zijn hoofdzakelijk traditionele recepten waaraan ik een persoonlijke touch heb gegeven. Als model reis ik de wereld rond en kom ik in contact met heel wat verschillende eetculturen. Ik haalde dus de mosterd in de landen waar ik lange tijd verbleef, in restaurants, bij vrienden, ... Zo staat er een recept in voor Bibimpap, een klassiek gerecht dat al eeuwenlang bestaat - en waar ik zelf verzot op ben - maar dat de mensen in België niet kennen. Daar wil ik met mijn kookboek verandering in brengen.

Zoals je zelf al aanhaalt, komen de gerechten in jouw boek uit heel wat verschillende eetculturen. Welke keuken is jouw persoonlijke favoriet?

Zonder twijfel de Oosterse keuken. Ik eet heel graag Thaïs, Japans en Koreaans. Gezond, licht verteerbaar en altijd vers. Jammer genoeg is het aanbod aan Oosterse restaurants in Gent niet zo groot, vandaar dat ik vaak zelf die gerechten klaarmaak.

In je boek raad je ons aan een goede Aziatische winkel in de buurt te zoeken. Kunnen we er in Belmodo-stad Gent eentje vinden?

Ja, zeker. In de buurt van station heb je er een aantal. Daar ga ik zelf ook vaak mijn ingrediënten halen.

Kies je als model volledig zelf wat je eet of zijn daar echt regels aan verbonden?

Er zijn niet echt regels waaraan wij ons moeten houden. Als model word je natuurlijk wel vaak geconfronteerd met je lichaam en ga je dus automatisch gezond eten. Het is echter niet zo dat wij een vast eetschema krijgen van ons agentschap, maar we willen er wel goed uitzien. Gezond eten is dus part of the job.

Met wie zou je graag eens samen in de keuken staan?

Nigella Lawson, zo'n knappe en toffe madam! Met haar samen koken zou echt wel grappig zijn, ze komt heel sensueel en sexy over in de keuken. 

Bij één van de gerechten uit je boek staat een opmerking over het MSC label en duurzaamheid. Ben jij bewust bezig met het milieu?

Ik ben me zeker bewust van de milieuproblematiek en probeer mijn steentje bij te dragen door de verwarming uit te zetten als ik niet thuis ben, de kraan toe te draaien als ik mijn tanden poets, ...  Het gerecht in kwestie is er eentje met tonijn. Ik ben zelf een fan van tonijn, maar ben me er ook van bewust dat ze met uitsterven bedreigd is. Vandaar dat we in het boek aandacht vestigen op het MSC label dat erop wijst dat de tonijn op duurzame wijze werd gevangen.

Achteraan in het boek heb je jouw favoriete hotspots in de steden waar je ooit verbleef, opgelijst. Gent komt ook aan bod. Kom je zelf nog vaak in Gent of verblijf je voornamelijk in het buitenland?

Ik ben heel vaak in Gent en heb hier sinds kort ook mijn eigen appartement. New York is fantastisch maar de laatste tijd ben ik dikwijls in Europa aan het werk. Een eigen stekje in Gent, de stad waar ik ben opgegroeid en waar mijn familie en vrienden wonen, was dan ook een logische stap. Ook op culinair vlak is Gent er de laatste tijd enorm op vooruit gegaan, en dat kan ik wel appreciëren.

Op de foto's in je boek draag je enkele items uit je eigen collectie, kan je daar iets meer over vertellen?

Ja hoor, graag zelfs. In november komt er een vervolg op de eerste collectie. De tweede collectie bestaat zowel uit sweaters als uit T-shirts, opnieuw met quotes en woorden die ik zelf graag gebruik. "What's Cooking, Good Looking" en "Hangry" zijn er twee van. De collectie zal in 25 winkels verdeeld worden en zal je ook online kunnen kopen.

Ik heb er opnieuw voor gekozen om voor elk item dat via mijn website verkocht wordt, € 1,00 te schenken aan een goed doel. Of dat hetzelfde goede doel blijft, weet ik nog niet. Misschien is het leuk om elk seizoen een nieuw goed doel uit te kiezen? Misschien dit keer iets met giraffen, mijn lievelingsdieren.

Zien we je straks opnieuw op de Boekenbeurs? 

Zeker. Ik zal er zijn op zondag 6 november en tijdens de nocturne van 10 november. 

Perfect, ik noteer het zelf alvast in mijn agenda!

Cesar's boek Cesar's Kitchen is verkrijgbaar bij een boekhandel bij jou in de buurt én online voor € 24,99. 
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo