0

Simple snacks

B
News / News

4
18.01.2016
Geschreven door Sandra Bekkari

A snack a day keeps the doctor away!

Vier uur.. Tijd voor een snack. Laat die donkere gedachten over chips, koekjes en chocolade vallen en try something healthy. Een stukje fruit, rauwe groenten, soep of yoghurt. Maar het hoeft niet altijd 'supergezond' te zijn, zelfgemaakte muffins of crackers kunnen er ook mee door!

Gezonde tussendoortjes voorkomen energiedips, zijn gunstig voor de stofwisseling en beletten bovenal dat je met grote honger aan je volgende maaltijd begint.

Een stuk fruit als tussendoortje is altijd een goed idee, maar vaak merk ik dat enkel wat fruit niet voldoende is om de namiddag mee door te komen. Ik raad je aan om in de namiddag eens vaker een stukje fruit te eten gevolgd door een handvol noten. Door de aanwezige gezonde vetten en plantaardige eiwitten zorgen noten ervoor dat je veel langer een voldaan gevoel zal hebben en ’s avonds niet met al te grote honger thuiskomt van het werk.

Simple snacks
4
Foto © Sandra Bekkari
Simple snacks
4
Foto © Sandra Bekkari

Hou je vast aan de gewoonte om na het avondeten nog opnieuw te beginnen snacken, af te leren. Wat alvast helpt, is na het avondeten je tanden poetsen.

Probeer andere verleidelijke tussendoortjes zoals koekjes en gebak zo veel mogelijk te beperken. Just keep in mind: hoe meer snelle suikers je eet, hoe meer je er behoefte aan hebt. Natuurlijk is er geen reden je guilty te voelen als je af en toe eens een ijsje of taart eet, maar zorg dat het eten van zoetigheden geen dagelijkse gewoonte wordt.

Simple snacks
4
Foto © Sandra BekkariWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten