0

Simone van Trojen: de vrouw achter LaDress

F
News

5

Jawel hoor, hij bestaat echt: dé perfecte jurk! En je vindt hem bij LaDress. Belmodo trok naar Brussel om de LaDress-jurkjes zelf te gaan bewonderen en had een one-on-one met oprichtster Simone van Trojen.

Een jurkje voor elke gelegenheid en voor elke vrouw. Met dat idee in het achterhoofd richtte de Nederlandse Simone van Trojen 9 jaar geleden LaDress op. Ze ruilde haar job als corporate executive in voor haar droom om een eigen label te starten. En met succes. Wat voorzichtig begon met een webshop is inmiddels geëvolueerd tot een sterk merk met shop-in-shops in De Bijenkorf en Inno.

Ik trok naar Brussel om de LaDress-jurkjes van dichtbij te gaan bewonderen en om een babbeltje te slaan met de Nederlandse schone.

Vanwaar de droom om een eigen label te beginnen?

“Als drukbezette zakenvrouw en moeder van 2 jonge kinderen was ik steeds op zoek naar die ene perfecte jurk. Een jurk die niet alleen mooi maar ook comfortabel is en waarmee je rechtstreeks van kantoor naar een intiem etentje of uitbundig feestje met je vrienden kan gaan. Een jurk die je iedere dag aan kan doen, zodat je niet steeds je hoofd hoeft te breken over je outfit. Helaas draaide die zoektocht nooit op iets uit, dus besloot ik dan maar zelf de perfecte jurk te ontwerpen.”

Oprichtster Simone van Trojen
5
Foto © Kennedy PR + Brand
Simone van Trojen met haar dochter.
5
Foto © Image

Er komen wekelijks 2 nieuwe jurken op de webshop. Waar blijf je die inspiratie halen?

“Bij LaDress werken we inderdaad met een doorlopende collectie die elke week aangevuld wordt met 2 nieuwe jurken. Dat kunnen nieuwe kleuren zijn, varianten op bestaande modellen of totaal nieuwe modellen. Alles wat we ontwerpen is geïnspireerd op de vrouw en het moderne leven waarin vrouwen zoveel verschillende rollen moeten vervullen. Elke vrouw is voor mij een bron van inspiratie. Ik kan bijvoorbeeld zo hard genieten als ik iemand in kleur zie lopen. Prachtig vind ik dat! Daarom is LaDress ook zo gebaseerd op kleur. Je vindt onze jurkjes in alle kleuren van de regenboog. Naast de ‘vrouw in de straat’ zijn er ook een aantal bekende vrouwen waar ik inspiratie uithaal. Klassieke schoonheden als Sophia Loren, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Angelina Jolie en Kate Moss zijn voor mij echte LaDress-vrouwen: vrouwen met een mooi verhaal die hun eigen keuzes maken en hun eigen leven leiden.”

LaDress is een heel geëngageerd merk. Je bent lid van de Fair Wear Foundation en ondersteunt de campagne ‘Because I am a girl’ van Plan. Waarom is dat belangrijk voor jou?

“Ik ben zo dankbaar dat mensen mijn merk willen dragen. Als ik op straat een vrouw in een LaDress-jurkje zie, maakt mijn hart een sprongetje. Daarom wil ik iets terugdoen door mooie initiatieven te steunen. Plan staat voor de empowerment van meisjes. Dat is iets wat ik met LaDress ook tracht te bereiken. Ik wil dat vrouwen zich sterk, mooi en zelfzeker voelen in mijn jurken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat die jurken op een correcte en verantwoorde manier gemaakt zijn. Door ons aan te sluiten bij de Fair Wear Foundation zijn we daar zeker van.”

"Klassieke schoonheden als Sophia Loren, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Angelina Jolie en Kate Moss zijn voor mij echte LaDress-vrouwen: vrouwen met een mooi verhaal die hun eigen keuzes maken en hun eigen leven leiden.” - Simone van Trojen

Wat is voor jou de perfecte jurk?

“Ik heb een heel druk leven en geen tijd om 3 keer per dag van outfit te veranderen. Daarom is voor mij de perfecte jurk tijdloos en veelzijdig. Je kan hem naar eender welke gelegenheid dragen en hij gaat jaren mee. Bovendien moet een jurk soepel zijn en mooi vallen. Want een mooie jurk die niet goed zit, daar ben je helemaal niets mee. Je moet kunnen bewegen in je kleren.”

Een jurk uit de vaste collectie.
5
Foto © Laura Deboel
Jurken uit de vaste collectie.
5
Foto © Laura Deboel

Wat zijn de toekomstplannen voor LaDress?

“Het leuke is dat je merk constant in beweging en ontwikkeling is. Er staan dus nog heel wat nieuwe dingen te gebeuren bij LaDress. Zo zijn we bijvoorbeeld constant bezig met de verbreding van de collectie. Ik ben uitsluitend met jurkjes begonnen die je elke dag kan dragen. Maar dat was op een bepaald ogenblik niet meer genoeg. Toen ik een keer naar een gala moest, kwam ik tot het besef dat ik niet eens in een LaDress kon gaan, omdat er nog geen party collectie was. Daar hebben we dan maar snel een mouw aangepast (lacht). Ondertussen verkopen we ook broeken, jasjes, tunieken… Dat zou in de toekomst nog wel eens uitgebreid kunnen worden. Misschien komt LaDress ooit wel met een accessoire- en schoenenlijn. We zien wel wat de tijd brengt.”

Wat de tijd ook brengt voor power woman Simone van Trojen en haar label, 1 ding is zeker: LaDress is here to stay!

09.02.2016
Geschreven door Laura DeboelWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten