0

Siliconendiscussie: shampoo

B
Hair

2

Je hoort er veel over maar je weet niet wat je erover moet denken, haarverzorgingsproducten met siliconen in. Hoe slecht zijn ze nu echt?

Wat zijn siliconen?

Siliconen zijn synthetische stoffen die ook wel polymeren genoemd worden. Het is een rubberachtige olie die goed bestand is tegen UV-straling en zuurstof. Ze worden onder meer gebruikt in lijm, smeermiddellen en keukengerei, maar ook in verzorgingsproducten, zoals shampoos en conditioners vind je siliconen terug. 

Hoe weet je of ze in je product verwerkt zitten? 

Het woordje siliconen vind je nooit letterlijk terug op de verpakking van haarverzorgingsproducten. Op het etiket kun je ze makkelijk herkennen doordat alle ingrediënten de achtervoegsels -cone hebben. 

Waarom in haarverzorgingsproducten?

Synthetische siliconen worden in haarverzorgingsproducten verwerkt omdat ze je haren een gladde, zachte & gezonde uitstraling geven. Niets is minder waar! Ze leggen als het ware een olielaagje rond je haren waardoor je mooie haarlokken minder goed kunnen ademen doch een gezonde geoliede uitstraling lijkt te hebben.

Wat doet het met je haar?

De controverse rond siliconen is ontstaan omdat tegenstanders beweren dat siliconen ervoor zouden zorgen dat onze haren niet meer voldoende voedingsstoffen en zuurstof opnemen. Ook zijn siliconen moeilijk om uit te spoelen, hiervoor heb je een krachtige reiniger nodig. Dit geeft ook weer een negatief gevolg voor je haar en hoofdhuid. Haren die te lang zijn blootgesteld geweest aan siliconen gaan verstikken. Verstikt haar kan je opmerken door dat het continue knoopt, afbreekt en niet meer lijkt te groeien.

Shampoo zonder siliconen

Zit je in in met je mooie haarlokken en wil je nog graag lang pronken met je gezonde haren? Go organic! 

Belmodo koos voor de volgende drie haarverzorgingsproducten:

Yves_Rocher
2
Foto © Yves Rocher

Don't panic & go organic!

23.07.2016
Geschreven door Lieselot LuykxWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten