0

Shooting the SS2012-collection

F
Trends

3
19.09.2011
Geschreven door Tim Van Steenbergen

Autoloze zondag gisteren, maar we moesten toch naar het atelier voor de laatste aanpassingen, fittings, details ... van de vrouwencollectie op punt te stellen. Wij, als enige zondaars op de weg, werden nogal bekeken door iedereen. Tim Van Steenbergen staat dan ook in grote letters op onze bestelwagen. Laat ons het maar als goeie reclame beschouwen.

Van morgenvroeg hebben we een pre-fotoshoot, genre cataloog, zodat we onze klanten al op voorhand een goed beeld kunnen tonen. Het zijn ook de laatste dagen voor de showroom en het begint al te kriebelen. Ook de schoenen zijn klaar, maar op de zonnebrillen is het nog even wachten. Altijd een spannend moment om de hele collectie bij elkaar te zien. Maar het plaats klopt! Dit seizoen ben ik vertrokken vanuit de idee van Art Deco. Mijn grootvader was architect die vanaf de jaren '30 garant stond voor redelijk wat kerken, scholen en Art Deco huizen. Eigenlijk was ik voorbestemd om zijn architectenbureau over te nemen, maar het is uiteindelijk mode geworden. Er is natuurlijk wel de link als je denkt aan patronen maken, constructies van kleding... Hier is het natuurlijk bewegende materie i.p.v. bakstenen.

Collectie Tim Van Steenbergen
3
Foto © Tim Van Steenbergen

De lente- en zomercollectie 2012 is een heel architecturale & grafische collectie geworden. Naast de typische vormen gaat het ook over het spelen met kleuren & verschillende materies. Het is een erg positieve & uitnodigende collectie. Voor de zwartliefhebbers, alles is ook verkrijgbaar in zwart. Vroeger gebruikte ik bijna nooit zwart, nu begin ik er gewoon meer en meer van te houden. Ik ga altijd op zoek naar unieke soorten zwart. Belangrijk daarbij is ook de soort stof. Ik plaats graag verschillende zwarten tegen elkaar, zo krijgt de structuur ervan ook meer accent en wordt het toch unieker en rijker. Voor de SS12-collectie moest er absoluut terug veel kleur zijn. Beschouw het maar als een hint aan Moeder Natuur om ervoor te zorgen dat we volgend jaar een prachtige zomer krijgen ... Een mens moet altijd positief in het leven staan!

Shoes - Tim Van Steenbergen
3
Foto © Tim Van Steenbergen

Deze ochtend dus = shootdag! We hebben ons geïnstalleerd in de studio van Tomas Vandecasteele op het Zuid in Antwerpen. M.A.C. Cosmetics verzorgt de make-up & Toni Kalin de kapsels. Samen met het model Amélie Lens is iedereen al vroeg op post & zit de sfeer er al snel in. Vandaag shooten we 65 looks ... nog een lange dag te gaan dus. Bij deze geef ik jullie nog snel een sfeerbeeld mee. Voilà, nu zijn we vertrokken in rechte lijn naar de modeweken ...

Enjoy!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten