0

Shoes Selection #10

F
News

5

Van zaterdag 6 februari 2016 tot en met zaterdag 30 april 2016 organiseert Shoes Or No Shoes de Shoes Selection #10.

Shoes Or No Shoes organiseert in 2016 Shoes Selection #10, een overzicht van het werk van studenten van het atelier schoenontwerpen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas van de voorbije 10 jaar.

De opleiding die onder leiding staat van Anne Poesen en Patrick Creemers, manifesteert zich als een professionele en inspirerende afdeling met uitstraling ver buiten de grenzen van Sint-Niklaas. 

Het bijzondere aan deze opleiding is dat het om deeltijds onderwijs gaat waar studenten ervoor kiezen om na hun werk of studies avond- of weekenles te volgen. Aan motivatie geen gebrek bij de studenten van het atelier schoenontwerpen en enkel wie gepassioneerd is, haalt de eindstreep. Want de opleiding legt de lat hoog, academisch hoog. De focus wordt gelegd op het ontwerp, de structuur, ambacht, vormstudie, grafiek en onderzoek van historische en etnische schoenen.

"Het is een plezier om de studenten persoonlijk te begeleiden in het creatieve proces en het beste in hen naar boven te halen" - Anne Poesen
SHOES_SELECTION_10_B
5
Foto © Belmodo
Shoes Selection #10
5
Foto © Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas

De opleiding Schoenontwerp bestaat ondertussen 10 jaar en is enorm geëvolueerd. Jaar na jaar zijn het atelier, de technische mogelijkheden en de opdrachten verbeterd. “De opleiding is samen met de studenten veel ambitieuzer geworden”, zegt Anne Poesen. “De meeste studenten die nu starten, weten beter wat van hen verwacht wordt en willen later iets met hun opgedane kennis doen. De lijst van ex-studenten die in de schoenensector actief zijn, wordt elk jaar groter en daar zijn we enorm trots op.”

Shoes Selection #10
5
Foto © Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas
Shoes Selection #10
5
Foto © Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas

Persoonlijke visie en authenticiteit worden gestimuleerd vanaf het 1e jaar. 

Elk academiejaar wordt er een show georganiseerd die de studenten de mogelijkheid biedt om hun creativiteit tentoon te stellen. Dit jaar vindt dit event plaats op zaterdag 28 mei 2016 in ‘t Bauhuis van Sint-Niklaas. 

De expo toont een selectie van een 90-tal ontwerpen van studenten van de afgelopen 10 jaar. Daarnaast zullen ook foto’s van enkele shoots met ontwerpen van studenten en de film van de eindejaarsshow van 2015 getoond worden.

18.12.2015
Geschreven door Griet DemuynckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten