7

Secrets of the World

B
Skin care

Only the best for our body.

Cleopatra baadde in ezelinnenmelk, geisha’s hielden hun bleke huid onberispelijk met cameliaolie, Tahitiaanse vrouwen smeerden huid en haar in met heilige monoï de Tahiti. Over de hele wereld bestaan eeuwenoude beautyrituelen die ook vandaag nog steeds worden toegepast. Rituelen die ons doen dromen van verre oorden, exotische bestemmingen en lang vervlogen tijden.

Beautygebruiken die stuk voor stuk tot de verbeelding spreken, en die The Body Shop nu allemaal bundelt in 1 collectie: Secrets of the World.

The Body Shop liet ons met de Voyage-parfums al rond de wereld reizen in 5 geuren, nu geeft het ons een lesje in beautygeschiedenis in 8 producten die ons laten kennismaken met beautygeheimen van over de hele wereld. Enkel de beste natuurlijke ingrediënten werden zorgvuldig uitgezocht en gebruikt, iets wat Beauty Botanist Jennifer Hirsch alleen maar toejuicht:

“Ik houd van natuurlijke ingrediënten voor de huid. We zijn meegeëvolueerd met planten, dus onze lichamen zijn erop afgesteld. Ons lichaam weet wat ermee aan te vangen, er bestaat een soort natuurlijke synergie tussen onze huid en plantenolieën. De chemische werking is grotendeels dezelfde en ze delen voor een groot stuk ook hetzelfde DNA.”

Secrets of the World
7
Foto © The Bodyshop

Natuurlijke plantenoliën hebben namelijk heel wat voordelen voor onze huid:

“Onze huid moet ademen, het is in zekere zin een poreus membraan: het houdt heel wat zaken buiten, maar de huid zit ook zo in elkaar dat ze bepaalde zaken binnenhoudt. Minerale oliën sluiten gewoon het hele boeltje af. Dat kan soms om bepaalde redenen nodig zijn, maar in het algemeen moet je huid gewoon ademen, en dat gebeurt gewoon niet met minerale oliën." 

"Bovendien zijn ze erg eenzijdig samengesteld, ze zijn veel minder rijk aan polyfenolen, vitaminen, antioxidanten, noem maar op. En milieugewijs zijn minerale oliën een petrochemisch derivaat, terwijl planten een hernieuwbare grondstof zijn, dus de impact van plantenoliën op onze planeet is veel minder ingrijpend."

Secrets of the World
7
Foto © The Bodyshop
Secrets of the World
7
Foto © The Bodyshop

Secrets of the World omvat 3 massageoliën, 2 body creams, 2 scrubs en 1 lichaamsolie. Zout uit de Dode Zee, Japanse cameliaolie, Franse lavendelolie, Thaise citroengrasolie en Hawaiiaanse kukuii-balsem zijn maar enkele van de exotische ingrediënten die aan bod komen.

Stuk voor stuk weldadige producten, verfijnde texturen, aangename geuren én luxueuze verpakkingen. De typische kleurrijke The Body Shop-verpakkingen uit onze tienerjaren hebben plaatsgemaakt voor chique, minimalistische flesjes en potjes die je met plezier in de badkamer uitstalt. Pure luxe!

Als kind van een milieuactivist met groene vingers en kleinkind van een oma met een ware passie voor beauty en een lipstickcollectie om u tegen te zeggen weet Jennifer Hirsch waar ze het over heeft: the woman knows plants and talks beauty.

Beautyproducten moeten volgens haar niet alleen doeltreffend zijn, ze moeten je ook een goed gevoel bezorgen, makkelijk te gebruiken zijn, lekker ruiken en bovenal betaalbaar zijn. Amen to that!

Secrets of the World
7
Foto © The Bodyshop

Haar favoriet uit de collectie is zonder twijfel de Polynesian Monoi Radiance Oil (€ 17), maar dat is grotendeels omdat ze een enorme voorliefde voor de heilige Tahitiaanse kokosolie met tiarébloemen en de rituelen die ermee gepaard heeft.

Maar het dient gezegd: de Polynesian Monoi Radiance Oil is een fijne olie die subtiel naar witte, exotische bloemen ruikt (niet overdreven naar kokos, zoals de meeste monoï-producten). Aangenaam op de huid, maar volgens mij nog beter in het haar: mooi glanzende, licht geparfumeerde lokken, I like!

Mijn persoonlijke favoriet? De Dead Sea Salt Body Scrub (€ 24), vanwege de zalige textuur. Lichtjes opgeklopt, als een romige bodysoufflé verrijkt met grove zeezoutvlokken.

Scrubt goed weg en laat een mooi vettig laagje na, dat weliswaar snel intrekt. Body butter overbodig! De ziltig frisse zeegeur is misschien ietsje te sterk naar mijn smaak, maar werkt wel heerlijk verkwikkend.

En The Body Shop zou The Body Shop niet zijn als het niet zwaar inzette op sociaal engagement. Ze stichten en werken langdurig samen met fairtradegemeenschappen, zorgen voor de juiste opleiding en zijn ter plekke actief betrokken bij de productie.

Ze doen ook heel wat onderzoek naar wanneer de beste zaai- en oogsttijd is om de beste planten- of zaadolie te verkrijgen. Zo zorgen ze voor de beste natuurlijke ingrediënten tegen eerlijke prijzen. Beauty oppervlakkig? Niet bij The Body Shop!

Secrets of the World
7
Foto © The Bodyshop
Secrets of the World
7
Foto © The Bodyshop

“Het shea butter-project heeft de lokale analfabetismegraad gevoelig doen dalen, vrouwen waren in staat om voor hun gezin de kost te winnen, om onderwijs voor hun kinderen te betalen. Zaken die de toekomst van de volgende generatie totaal veranderen, en dat allemaal omdat jij een shea body butter koopt. Dat is wat beauty kan doen, en jij kan zo deelnemen aan die virtueuze cirkel. Geweldig toch?” -  aldus Jennifer Hirsch.

Knoop het in je oren, beauty can make a change, zowel uiterlijk als innerlijk, zowel voor jezelf als voor anderen. Of zoals Jennifer het samenvat:

“Ik was laatst in Bali, met iemand die Anita, de oprichtster van The Body Shop, goed gekend heeft. Ze zei: "Ik ben maar 1 persoon, 1 stem, ik ben niet echt belangrijk.” Waarop Anita zei: “Probeer maar eens te slapen met een mug in je kamer. Dan zul je zien hoe iemand die klein is, maar hardnekkig volhoudt, tot het vervelende toe, je echt tot actie kan aanzetten. En dat is voor mij de kracht van beauty. Je kunt denken dat je klein en onbelangrijk bent, maar eigenlijk kun je een hele grote invloed hebben. Dat is misschien wat pas echt mooi is aan de zaak."

17.09.2015
Geschreven door Kora-Lee LustBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo