Array
(
    [type] => 8
    [message] => Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE
    [file] => /mnt/belmodo-web/websites/belmodo.be/www/cms.translate.php
    [line] => 5
)
Say-quiche - Artikel - Belmodo

Say Quiche!

F
News

3

Met de feesten achter ons heeft iedereen zijn net gemaakte goede voornemens nog fris in het achterhoofd.

Stipt op één staan de te vermoorden overtollige kilo's. Gezien dit voornemen nog zeker een week fris in de gedachten zit, besloten we hier maar op in te spelen en het food-aanbod in WASBAR aan te passen. Om het toch nog wat feestelijk te houden, het is uiteindelijk nog altijd nieuwjaarsmaand, ruilen we deze maand onze toasts voor gezonde quiches! Een eenvoudig gerecht dat zowel koud als warm op elk moment van de dag lekker is. Het volledige recept van een Mediterrane Quiche en de Quiche Lorraine vind je terug in ons boek, maar speciaal voor Belmodo vind je hierbij de recepten van onze 2 extra's deze maand:

Quiche met wintergroenten

3
Foto © Dries & Yuri (WASBAR)

Benodigdheden

  • 1 pakje uitgerold bladerdeeg
  • Taartvorm met een diameter van 26 cm
  • 1 kleine ui
  • 100 gram champignons
  • 2 grote wortelen
  • 1/2 broccoli
  • 1 grote prei
  • 9 eieren
  • 25 cl. melk
  • 25 cl. room
  • 1 eetlepel Boursin Cuisine
  • 50 gram gemalen kaas
  • 200 gram mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190° C.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in de taartvorm en prik er met een vork enkele gaten in, bedek het deeg nu met fijne plakjes mozzarella. 
Snijd de uien in blokjes en de champignons in schijfjes.
Kook de andere groenten.
Neem een grote kom en breek hier de eieren in.
Voeg hier de melk, Boursin, room, peper aan toe en meng alles goed door elkaar met een klopper.
Verdeel de groenten gelijkmatig over het bladerdeeg.
Giet hierover de kom met het eimengsel voorzichtig uit en strooi hier de gemalen kaas over.
Plaats de quiche in de oven gedurende 44 minuten.

Quiche met zalm, broccoli en mozzarella

3
Foto © Dries & Yuri (WASBAR)

Benodigdheden

  • 1 pakje uitgerold bladerdeeg
  • Taartvorm met een diameter van 26 cm
  • 1/2 broccoli
  • 1 pakje gerookte zalm (200 gram)
  • 9 eieren
  • 25 cl. melk
  • 25 cl. room
  • 1 eetlepel Boursin Cuisine
  • 50 gram gemalen kaas
  • 200 gram mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in de taartvorm en prik er met een vork enkele gaten in, bedek het deeg nu met fijne plakjes mozzarella. 
Kook de broccoli en leg hem boven de mozzarella.
Snij de zalm in stukjes van 2 x 2 cm. en verspreid de stukjes over de ganse bakvorm.
Neem een grote kom en breek hier de eieren in.
Voeg hier de melk, Boursin, room, peper aan toe en meng alles goed door elkaar met een klopper.
Verdeel de groenten gelijkmatig over het bladerdeeg.
Giet hierover de kom met het eimengsel voorzichtig uit en strooi hier de gemalen kaas over.
Plaats de quiche in de oven gedurende 44 minuten.

03.01.2014
Geschreven door Dries en Yuri



Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


DIY Beauty + FREE Clinique Beauty Set



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een duo-ticket voor de Pinko x Belmodo Xmas Party

Deelnemen


Win een duoticket voor de Sarenza XMAS Party in Brussel

Deelnemen


Win een cardigan van FAIT D'HIVER

Deelnemen

Guest editor

Christophe Urbain

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Wedstrijden


Win een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een duo-ticket voor de Pinko x Belmodo Xmas Party

Deelnemen


Win een duoticket voor de Sarenza XMAS Party in Brussel

Deelnemen


Win een cardigan van FAIT D'HIVER

Deelnemen
Sponsored
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo