0

Rocking my world of fashion photography

F
News

12
26.03.2014
Geschreven door Dirk Alexander

Als fotograaf laat je je natuurlijk inspireren. Dompel je onder in de wereld van mijn inspiratiebronnen.

Zelf heb ik tal van voorbeelden wiens stijl ik adoreer, wiens belichting ik fenomenaal vind en welke cadrage me ongelooflijk kan bekoren. Resultaat zijn prachtige foto's waar ik urenlang naar kan kijken en kan ontleden tot in de allerkleinste details. Inspiratie is er om te delen daarom een selectie beelden van fotografen die tot op heden de modewereld bepalen ... en wiens werk ik écht als inspiratie zie.

Natalia Vodianova voor V Magazine
12
Foto © Mert & Marcus
Adele voor US Vogue
12
Foto © Mert & Marcus

Fotografenduo Mert Alas & Marcus Piggott zijn super goed in hun kleurengebruik en hun settings. Ze werken vaak heel filmisch, wat mij persoonlijk erg aantrekt.

Dsquared SS2006
12
Foto © Mikael Jansson
Dsquared SS2006
12
Foto © Mikael Jansson

Fotograaf Mikael Jansson stond in voor deze prachtige Dsquared campagne voor SS2006. Dit waren 1 van de eerste beelden die ik bestudeerde toen ik net met fotografie begon. Ik was vooral geboeid door het gebruikte licht en de combinatie van verschillende beelden die samen 1 campagnebeeld vormden.

Arena Homme
12
Foto © Sean + Seng
POP Magazine SS2011
12
Foto © Sean + Seng

Een ander fotografenduo is Sean+Seng. Zij maken foto's waarbij je kan wegdromen. Ze werken vaak op heel exotische locaties en aangezien ik bijzonder veel van de wereld wil zien, voel ik me er bijzonder toe aangetrokken. Editorials op exotische locaties doen me eigenlijk altijd wegdromen naar plaatsen die ik gewoon weg ooit wil bezoeken.

V Magazine 2014
12
Foto © Steven Klein
V Magazine 2014
12
Foto © Steven Klein

Een fotograaf die niet weg te slaan is uit de wereldtop der modefotografen is Steven Klein. Check 'The Contender' die hij shootte voor V Magazine, met als stylist Nicola Formichetti

Naomi Campbell voor W Magazine
12
Foto © Willy Vanderperre
Dior Homme
12
Foto © Willy Vanderperre
Candice Swanepoel voor de V Man kalender
12
Foto © Willy Vanderperre

Puur, elegant, tijdloos en ongelooflijke klasse ... ik ben een grote fan van onze landgenoot fotograaf Willy VanderperreBelichting is iets wat me sterk kan aantrekken in een foto. Wanneer ik een foto tof vind, dan probeer ik te achterhalen hoe het belicht is. Net daarom zijn de foto's van Willy Vanderperre zo goed. Maar Willy gaat verder, want naar mijn mening heeft hij ook een volledig nieuwe betekenis gegeven aan sexy en vrouwelijke rondingen. Hij is een meester in het sculpturen van het lichaam en het vinden van de juiste poses.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten