0

Rik Wouters & the private utopia

F
News

4

Het MOMU in Antwerpen en KMSKA werken deze herfst samen rond een tentoonstelling over Rik Wouters. De kunstenaar is dit jaar namelijk precies 100 jaar gestorven.

In de tentoonstelling worden de werken van Rik Wouters samengebracht met de creaties van verschillende Belgische ontwerpers

Dirk Van Saene
4
Foto © MOMU

Dirk Van Saene liet zich van zijn kant prikkelen door het kunstwerk 'Tulpen'. We zien in zijn jas het groene van de steel omringd door bloemenvelden.

Walter Van Beirendonck
4
Foto © MoMu

Ook Dirk's zakenpartner, Walter Van Beirendonck liet zich inspireren Wouters' 'Dame met Gele Halssnoer'. We herkennen duidelijk Walter zijn kleurrijke stijl, deze keer in de kleuren van het schilderij. Het goud van de halssnoer is in de blazer niet terugvinden, maar wordt teruggehaald in het kapsel van het model. 

Christian Wijnants
4
Foto © MOMU

Christian Wijnants haalde haar inspiratie uit de outfit van de 'Lezende Vrouw'. Hij creëerde een los gestreepte jurk.

Alle kunstenaars lieten zich op een verschillende manier inspireren. De ene gebruikte verschillende stoffen en technieken, de andere distantieerde zich van de snelheid van mode.

Wil je meer te weten komen over Rik Wouters en de creaties van de ontwerpers, ga dan zeker naar de expo kijken. Je kan hem elke dag bezoeken tussen 10:00 en 18:00 vanaf zaterdag 17 september 2016 tot zondag 26 februari 2017 in het Modemuseum van Antwerpen.

Kunst en mode vinden elkaar hier in de liefde voor pure materialen en traditionele technieken.

20.07.2016
Geschreven door Laura De SmetWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten