0

Rik Wouters en Het Huiselijke Utopia

F
News

6

Zaterdag 17 september 2016 start Rik Wouters en Het Huiselijke Utopia in het ModeMuseum van Antwerpen. Of het de moeite waar is, dat ontdek je hier!

De Belmodoredactie had het geluk om een sneak peek van Rik Wouters en Het Huiselijke Utopia te bezoeken. Daar waren we natuurlijk met plezier bij aangezien het ModeMuseum van Antwerpen altijd de moeite waard is.

Blik naar Buiten
6
Foto © Lies Verboven

Het KMSKA en het MoMu gingen voor de eerste maal een samenwerking aan en dat resulteerde in een unieke expo waar zowel kunst- als modeliefhebbers hun gading vinden. Het ModeMuseum van Antwerpen werd voor de gelegenheid ingedeeld in verschillende delen van een huis en dan in het bijzonder het huis van Rik Wouters zelf.

Doorheen het museum hangen verschillende schilderijen van de post-impressionistische schilder die dit jaar honderd jaar gestorven is. Daarbij worden telkens aangepaste ontwerpen van verschillende Belgische designers geplaatst die volledig opgaan in het thema.

Tienerdromen door Atelier E.B.
6
Foto © Lies Verboven

Bij het binnenkomen van de expo zie je de eerste ruimte, Tienerdromen. We zien een jongerenkamer ontworpen door duo Atelier E.B. die hun eigen interpretatie van een hedendaags Huiselijk Utopia maakten. De toon van de expo is onmiddellijk gezet door de unieke aanpak van de kunstenaars en ontwerpers.

Na Tienerdromen volgen er nog 16 ruimtes die stuk voor stuk gevuld zijn met prachtige ontwerpen en impression(ante)(istische) kunst. De designers die meewerkten aan het project brachten hun mooiste stukken mee die op zichzelf al een stukje kunst zijn.

In het woud door Veronique Branquinho
6
Foto © Lies Verboven

Dirk Van Saene zagen we onder andere bij ‘Aan Tafel’, waar alles in teken van eten staat. Tafeltaferelen zijn typisch voor Rik Wouters die vooral huiselijke beelden schilderde. Dirk Van Saene gebruikte enkele aparte stoffen, zoals handdoek en verband, die gebaseerd zijn op wat je in keukens terugvindt. Van Saene kreeg bovendien ook nog zijn eigen ruimte waar een aantal van zijn bekendste items tentoongesteld worden samen met een zelfontworpen handgetuft tapijt. Het opvallendste stuk van de collectie was een metallic groen jurkje die als primeur tentoongesteld wordt.

Utopia door Bruno Pieters
6
Foto © Lies Verboven

Ook Walter Van Beirendonck kreeg voldoende ruimte om zijn items voor te stellen. Zo zagen we zijn JBC-collectie ZuluPaPUWA bij ‘Opvoeding’, naast enkele ondeugende outfits van Anne Kurris. Bij ‘Binnenskamers’ kreeg Van Beirendonck een plaatsje voor een deel van Home Sweet Home uit 2014.

Blik naar Buiten
6
Foto © Lies Verboven

ModeMuseum Antwerpen vestigt ook nog de aandacht op Christian Wijnants, Jan-Jan Van Essche, Veronique Branquinho etc. Deze tentoonstelling is dus een waar festijn voor de liefhebbers van Belgische mode.

Kunstlovers halen hun hart op aan de stukken van Bless die verspreid staan over de expositie en aan de unieke items van Marina Yee, part of de Antwerpse Zes. Voor ieder wat wils dus!

22.09.2016
Geschreven door Laura De SmetWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten