0

Rest, relax, restore

F
News

5
14.05.2015
Geschreven door Elfi De Bruyn

Sinds een 2-tal weken pak ik mijn leven anders aan. Ik wilde dit al langer, maar soms stel je de dingen uit, tot 'het moment' daar is.

Wel, the time is now en eerlijk gezegd bevind ik me meer in een happy state of mind. 'I can change my patterns when I change my mind about them.'  

Rest, relax, restore
5
Foto © Elfi De Bruyn

Ik kijk minder televisie en zit elke ochtend en avond met m'n neus in de boeken. Wanneer ik 's morgens niet meteen de baan op moet, trek ik nog even mijn luipaardlegging en Micky-sweater aan en lees ik een hoofdstuk (of 2) bij een warme kop koffie. Ik sla willekeurig en boek open en begin te lezen. Rest, Relax, Restore. Grappig, want ik heb mezelf vandaag een dag vrij gegeven dus dit is wat ik ga doen: niets

Of toch...

Rest, relax, restore
5
Foto © Elfi De Bruyn

Stilzitten is niet echt m'n ding. Daarom kies ik naast durven, om te te 'doén'!  Een vriendin laat me weten dat ze naar haar paard gaat, dus pak ik de teugels in handen en zeg ik dat ik een rondje kom rijden. Niet voor de camera, maar achter de schermen: Neon (25 jaar) had zin om te spelen dus ik lag na een uur al tegen de grond. Ik moest lachen want met alles wat er zich in mijn (tegenwoordig iets minder roze) leven afspeelt was dit de boodschap die ik nodig had. Vallen...  en weer opstaan! Vorige week vrijdag kreeg ik namelijk te horen dat ik besmet ben met het HPV (papilloma) virus. 80% van de vrouwen liep ooit wel eens een infectie op.

In mijn geval weigert mijn lichaam deze cellen te zuiveren. Ik behoor tot de categorie: hoog risico. Deze bad guys moeten dus worden verwijderd anders spreken we niet meer over een virus, maar over baarmoederhalskanker. Als ik dan eens gebruik kan maken van een groot platform, laat ik het dan nu doen: wees niet laks, wees voorbereid, laat je testen, wees lief voor je eigen lichaam. #‎beSTRONG Ps: First, let's kill those m*********ing cells. Op de terugweg trakteerde ik mezelf op een carré confituurke. Ik snoep niet snel, maar hier en daar een zelftraktatie is een must. #YOLO  Terug thuis, begin ik te schrijven. (#hallodaar)

Ik trek ook nog even een kaart. Voor jullie. Wanneer ik de kaarten schud, valt er eentje op de grond. Dat is een teken! Ik draai de kaart om en het is de kaart van 'Vriendschap'. Mooier kan ik mijn dankbaarheid voor al jullie sterke getuigenissen, verhalen en berichtjes niet verwoorden.

Rest, relax, restore
5
Foto © Elfi De Bruyn

Ik blijf mezelf verwennen met een zelfgemaakte pasta pesto en een groot glas rode wijn. Ik drink weinig alcohol maar mijn oog viel op een schattige fles 'The Little Penguin'. Méédoen die handel, al was het maar omdat het mijn lievelingsdier is. En terwijl ik aan het genieten ben, ga ik nog even wandelen met mijn hond Nara (= het kleine geluk). We plukken enkele wilde bloemen langs de kant en kruipen opnieuw onder een dekentje. 

Marilyn would say:

Rest, relax, restore
5
Foto © Elfi De Bruyn

Cheers!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten