8

REKUB

F
News

Ecologisch en biologisch eten: very trending tegenwoordig maar ook gewoon heel verantwoord. Nieuwe hotspot: Rekub in Antwerpen.

Als je ouders vroeger moe thuis kwamen van het werk schafte de pot meestal 'restjes van gisteren'. Dat scenario kent iedereen wel, toch? Misschien vond je dat als kind niet zo smakelijk klinken, maar wacht zet die negatieve vibe even aan de kant. Stel je voor dat je dat gevoel opnieuw kan ervaren: die pure nostalgie, maar dan in een hippe, trendy keet. Elke dag opnieuw restjes eten en allemaal samen verwaarloosde groenten en fruit redden? 

REKUB
8
Foto © Rekub
REKUB
8
Foto © Rekub

Als je er al goesting in hebt gekregen is dit de place to be. Gezellig gaan dineren bij Rekub in het Felix Pakhuis in Antwerpen. De hele zomer lang is dit pop-up restaurant in ons midden. Elke vrijdag en zaterdag zijn ze open van 18u tot 23u om je te verblijden met heerlijke eco gerechtjes. Een goede tip: reserveer! Ik ben er nog maar 1 keertje binnen geraakt omdat het extreem populair is. Anders zou ik er elk weekend wel te vinden zijn. Vorige keer at ik er een heerlijke tartelette van banaan en limoen met een espuma van chocolade. Oké, nu heb ik honger...

Rekub werkt samen me  Bio Planet, met 100en lokale bio boeren uit de streek én zelfs met Albert Heijn. Elke dag worden er bakken aan de deur van het restaurant afgeleverd die uitpuilen met allemaal lekkers. 

REKUB
8
Foto © Rekub
REKUB
8
Foto © Rekub
REKUB
8
Foto © Rekub

Zonder er bij na te denken verspillen wij allemaal samen tonnen voedsel en vooral groenten en fruit. Een misvormde paprika, een te dikke wortel of een veel te grote radijs overleven het niet tot in de supermarkten en al zeker niet tot op ons bord. Why not? Enkel en alleen omdat wij het er niet smakelijk vinden uitzien. Wordt het niet dringend tijd om dit te veranderen peepz

Wat als we nu allemaal onze krachten bundelen en een nieuwe beweging starten. Voedsel recycleren en geen enkele groente in de koude laten staan ookal is hij misschien een beetje lelijk. #stopverspilling #savetheveggies

REKUB
8
Foto © Rekub
REKUB
8
Foto © Rekub

On top of it all nadat je je buikje goed hebt rond gegeten kan je nog wat lekkers meesnoepen. Zelf gooit het restaurant (natuurlijk) niets weg. Alle groentjes en de bakken fruit die bij hen overblijven kan je mee naar huis nemen. Enkele achtergelaten groeten redden? Je goede daad van de dag zou ik zeggen! Een kleine bijdrage en deze weesveggie's zijn voor jou. Thuis lekker verder smullen!

19.08.2015
Geschreven door Jan Van Eldere



Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo Fit Summit ticket



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer

Guest editor

Mia Kappelgaard

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen
Agenda

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo