Array
(
    [type] => 8
    [message] => Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE
    [file] => /mnt/belmodo-web/websites/belmodo.be/www/cms.translate.php
    [line] => 5
)
Recepten - Artikel - Belmodo

Recepten

F

6
03.05.2015
Geschreven door Elisa kookt

Hello! Als laatste post deel ik een paar gerechten met jullie. Gerechten waar niet te veel werk aan is, gezond en snel klaar.

Hello! Als laatste post deel ik een paar gerechten met jullie. Gerechten waar niet te veel werk aan is, gezond en snel klaar. Helemaal perfecto dus met de healthy food hype.

Een groen sapje om de dag fris te starten

6
Foto © Elisa Kookt
6
Foto © Elisa Kookt

Nodig:

  • 1 hand spinazieblaadjes
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 2 selderstengels
  • 1 appel
  • Een paar blaadjes munt
  • 1 koffielepel tarwegras (optioneel)
  • 1/5 l water

Hoe:

Het enige dat je moet doen is alles goed blenden tot een smoothie.

Frambozenquinoa

6
Foto © Elisa Kookt

Nodig:

1 kop quinoa

1 kop frambozen (vers of diepvries)

Een beetje zoetstof naar keuze (ahornsiroop, stevia ...)

Hoe:

Het eerste dat je moet doen, is de quinoa koken zoals op de verpakking vermeld staat. Tip: best zonder zout! Als dat klaar is, neem je een pannetje, zet het op een zacht vuurtje waar je de frambozen bijna volledig in laat wegsmelten.

Als extra toets kan je een zoetstof naar keuze toevoegen om het wat meer uhmpf te geven. Nu enkel nog de frambozen aan de quinoa toevoegen en klaar!

De frambozenquinoa is heerlijk met Griekse yoghurt als ontbijt.

Frisse venkelsalade met witte kool

6
Foto © Elisa Kookt

Nodig:

1 venkel

1/2 komkommer

¼ witte kool

3 stengels lente-ui

Munt en peterselie

1 limoen

1 scheut goede olijfolie

Hoe:

I know, niet iedereen heeft een mandoline in zijn keuken, maar if you want to get cooking is het wel aan te raden. Toevallig niet bij de hand? Neem dan iets dat simpelweg kan snijden en snij de venkel, komkommer en witte kool fijn. Als de groentjes zijn gesneuveld kan je beginnen aan de lente-ui, munt en peterselie.

Shake it like a polaroid picture en meng alles goed onder elkaar. Kruid nadien met peper, zout, limoensap en olijfolie.

Tadaa, de salade kan gedresseerd worden.

Havermoutpannenkoeken

6
Foto © Elisa Kookt

Nodig:

1,5 kopje bloem

1 kop havermout

2 eetlepels suiker

een snuifje zout

bakpoeder en een beetje kaneel

1 kopje yoghurt

1 kopje melk

4 eetlepels gesmolten boter

2 eieren

1 banaan

Hoe:

Eerst nemen we de droge ingrediënten onder handen. Deze kan je allemaal tegelijk in een kommetje voegen. Nadien neem je een banaan die je volledig plet en waar je al de natte ingrediënten aan toevoegd. Nu mag je alles bij elkaar gooien, sticky!

Het deeg is klaar om te bakken. Voor een extra sweet sin giet je wat maple syrup over de pannekoeken.




Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo sweater



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een Reverse-ketting van Swarovski t.w.v. €199

Deelnemen


Win een lingeriesetje van Passionata

Deelnemen


Win een Kiehl’s x Jeremyville skincare pakket t.w.v. € 130

Deelnemen

17.12.2016 - 19.12.2016

O'Rèn Stock & Sample sales

17.12.2016 - 18.12.2016

13e editie van Jong Bloed

Ontdek meer

Guest editor

Elodie Ouédraogo & Olivia Borlée

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Wedstrijden


Win een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een Reverse-ketting van Swarovski t.w.v. €199

Deelnemen


Win een lingeriesetje van Passionata

Deelnemen


Win een Kiehl’s x Jeremyville skincare pakket t.w.v. € 130

Deelnemen
Agenda

17.12.2016 - 19.12.2016

O'Rèn Stock & Sample sales

17.12.2016 - 18.12.2016

13e editie van Jong Bloed

Ontdek meer
Sponsored
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo