12

Reality check

F
News

28.05.2016
Geschreven door Charlotte Everaert

In mijn laatste post als guest editor zou ik het graag willen hebben over je passie volgen en de struggles die daarbij horen als creative twenty-something.

Het is sowieso niet gemakkelijk om te bepalen wat je wil doen met je leven en al zeker nu veel sectoren in verandering zijn. Ik voel dat vele freelancers & creatives rondom mij met dezelfde issues en onzekerheden zitten, en die wil ik graag met jullie delen, vanuit mijn perspectief.

Reality check
12
Foto © Diyblog

We worden omringd door quotes zoals goaldigger, #girlboss en follow your dreams en door mensen die succesvol hun droom blijken te realiseren. Door social media lijkt bovendien ook alles beter dan in de realiteit, wat vrij logisch is want iedereen wil zich succesvol voordoen om zo meer kansen te krijgen.

Ook ik als beginnend styliste heb nog niet veel betalende opdrachten, dat is gewoon de realiteit. Ik ga wel naar toffe events, locaties en zie prachtige collecties, maar echt grof geld verdienen, nope.

Enkele harde feiten over het leven als beginnend styliste:

1. Networking = everything

Veel jobs in de creatieve sectoren gaan via via. Netwerken is dus van heel groot belang. Een goede indruk nalaten bij iedereen en ervoor zorgen dat mensen weten waar je mee bezig bent is belangrijk en kan best een uitdaging zijn als je niet de meest extraverte persoon bent - luckily I am.

 

Reality check
12
Foto © Weluv

2. Selfpromo to the max

Iets waar ik het vrij lastig mee kan hebben is jezelf via social media profileren en je werk promoten, omdat ik van nature vrij bescheiden ben. Natuurlijk ben ik trots op mijn stylingwerk en deel ik dat graag met de buitenwereld, maar soms moet ik mezelf echt pushen.

Reality check
12
Foto © Aliceroxy
Reality check
12
Foto © Aliceroxy

3. Gratis werken

Ik doe nog veel shoots gratis, om mijn portfolio aan te vullen of om samen te werken met een fotograaf waar dan hopelijk betalende opdrachten uit voortvloeien. Na een tijdje bouw je een reputatie op en komt het wel, zeggen collega's. But it ain't easy, waardoor vele beginnende stylisten afhaken. Doorzetten is the key.

 

Reality check
12
Foto © Girlappetit
Reality check
12
Foto © 8tracks

Veel mensen hebben een vrij verkeerd beeld van wat de job van stylist inhoudt. Ze zien Carrie Bradshaw voor zich, van de ene winkel naar de andere hoppend. Reality check: er hangen 3 volle tassen met kleding aan mijn fiets, terwijl ik tussen het volk op de Meir naar huis fiets om ze af te zetten en meteen de volgende lading te halen. Also: lange dagen, 9-to-5 bestaat niet en elke week ziet er anders uit.

Maar dat maakt het ook interessant natuurlijk. Je komt op fantastische plekken, ontmoet gepassioneerde en getalenteerde mensen en je haalt er zo veel voldoening uit! That's what makes it worth.

Reality check
12
Foto © Dade2
Reality check
12
Foto © Charlotte Everaert

5. Patience

Geduld is heel belangrijk en alweer, niet opgeven. Soms heb ik ook dagen dat ik denk 'waar gaat dit naartoe', maar dan bel ik een vriendin op om me een peptalk te geven en de volgende dag voel ik me al veel beter en ga ik er weer 100% voor.

Reality check
12
Foto © Charlotte Everaert
"Celebrate every tiny victory"

Ik besef dat niets vanzelf gaat en je heel veel tijd en energie moet investeren om zo je doel te bereiken. Bovendien red je het niet zonder een stevige portie doorzettingsvermogen. Blijven gaan en niet opgeven, ook al lijkt het soms nergens naartoe te gaan.

Mijn favoriete quote is dan ook 'celebrate every tiny victory', omdat het je doet stilstaan bij de dingen die je al hebt bereikt. Als je dat niet doet, loop je de kans nooit tevreden te zijn. Blijven doelen stellen voor jezelf, maar ook stilstaan bij de dingen die ja al hebt bereikt, dat is de formule voor succes & happiness volgens mij.

Reality check
12
Foto © Charlotte Everaert
Reality check
12
Foto © Charlotte Everaert

I hope you enjoyed the ride!

X Charlotte 
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo