9

Put your headphones on, come on, come on

F
News

Een gids door het landschap van de vele koptelefoons en oortjes!

Deze week was het zo ver… Ik moest, diepbedroefd, afscheid nemen van mijn mp3-oortjes. Voor sommigen geen drama, voor mij een persoonlijke hel. Je moet weten dat ik standaard mijn iPod bij heb, naar muziek luister vanaf ik 1 voet buiten zet en mijn humeur volledig afhangt van swinging beats of melancholische melodieën.

Put your headphones on
9
Foto © Pinterest

Ik was echt crushed. Door 1 stomme beweging waren mijn oortjes, may they rest in peace, overgeleverd aan de muziekgoden. Weg muziek, weg sfeer.

Ik stond mezelf toe om mezelf 2 uur in grote rouw te wentelen. I cried, I screamed, I cried some more… En toen besloot ik richting music store te gaan en eervolle vervangers te zoeken. Not an easy job.

Elke keer als ik nieuwe earbuds koop is er een periode waar ik ze haat. Ze zijn niet hetzelfde als de vorige, de vorige waren zo veel beter, waarom moest ik zo stom zijn en perfectly good earphones kapot maken?! Melodramatisch, moi?

Maar dan gebeurt er iets. Ik erger me niet meer zo hard aan het geluid die de newbies voortbrengen. Et voilà, we zijn vertrokken!

Put your headphones on
9
Foto © Tumblr

Nu begrijp ik als geen ander het gevoel van overweldiging wanneer je naar het huge assortiment aan headphones kijkt. Allerlei prijsklassen, ontelbaar veel verschillende modellen en elk met een andere belofte. Sound cancelling, extra bass tones, deep sound… Je ziet het bos door de muzikale bomen niet meer.

Aangezien ik mezelf tot expert heb verheven, lijkt het me gepast om 5 wicked earplugs aan jullie voor te stellen.

Bose - FreeStyle earbuds

Put your headphones on
9
Foto © Bose

Bose is sowieso een leader als ’t op soundsystems aankomt. Niet verwonderlijk dus dat ze ook ontzettend goeie oortjes produceren. Akkoord, best prijzig maar trust me, de kwaliteit die je binnenkrijgt is ongelooflijk. Ikzelf heb een ooit paar SoundTrue headphones van Bose gekregen voor m’n verjaardag en ik ben er nog steeds zo ontzettend blij om. Dankzij het prijskaartje ben ik er ook heel zuinig op. De FreeStyle earbuds zijn heerlijk fashionable dankzij de hedendaagse kleurenmix en vind je hier.

Bang & Olufsen

Put your headphones on
9
Foto © Bang & Olufsen

Net als Bose is B&O alom gelauwerd voor z’n exquisite geluid. Zo ook met earbuds. De in-ear H3 ziet er niet alleen mooi uit, het geluid dat ze produceren is just as beautiful. Ook deze zijn verkrijgbaar vanaf een bepaalde prijsklasse en misschien niet meteen geschikt voor clumsy idiots zoals ik, maar a girl can dream. Right?

House of Marley - Smile Jamaica

Put your headphones on
9
Foto © House of Marley
Put your headphones on
9
Foto © House of Marley

De naam van dit exemplaar is niks anders dan good vibes. Bob Marley is the king van chillax en smile Jamaica hoeft geen verdere uitleg me dunkt. Toppertje is ook dat de draadjes bekleedt zijn met stof in plaats van plastic, zo gaan ze minder snel kapot! Nu zijn de Smile Jamaica oortjes ook nog eens vervaardigd uit natuurlijke materialen en gerecycleerde kunststoffen wat helpt bouwen aan een wondermooie wereld. Filled with music, ofcourse.

Sennheiser 215

Put your headphones on
9
Foto © Sennheiser

Degelijke kwaliteit die exact doet wat het belooft, hallo Sennheiser! Dankzij z’n 215 in-ear phones wordt alle geluid rondom volledig uitgesloten en voor wie van bass houdt, zijn deze ook the way to go. Oh, en ze komen in 5 verschillende funky kleurtjes!

Marshall Major Black

Put your headphones on
9
Foto © Marshall

Heb je liever echte headphones? Dan is Marshall the way to go. Door muziekfanaten gekend als super speakers waardoor loeiende gitaren volledig tot z’n recht komen. Dus is ’t geen surprise dat de on-ear headphones ook werkelijk fantastisch zijn. En als je gebeld wordt tijdens het luisteren, no problemo, je kan gewoon telefoneren via de headphones. Hello?
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo