4

PrimaDonna x Belmodo Fit Summit: A talk with Sabine Peeters

F

Visagiste Sabine Peeters is 35 jaar oud, houdt van sporten en make-up en strijdt voor body awareness, ze wijdde er zelfs een volledig boek aan, Lief voor mijn Lijf. Als long term fan van PrimaDonna is zij de geknipte persoon voor een kort gesprek!

In haar boek ‘Make Up’ verzamelde Sabine foto’s en beautytips om elke lezeres een handje te helpen bij het beautyproces. A gift from heaven voor velen onder ons! Haar belangrijkste onderwerp? Body Awareness. “Het heeft een effect op veel facetten van je leven en het is belangrijk om er aan te werken.” Aangezien de dialoog rond body awareness de laatste jaren enkel toenam, besliste Sabine om ook hierover haar mening neer te pennen in een boek. Lief voor mijn Lijf en is een must read voor elke zichzelf respecterende vrouw. 

Met de Belmodo Fit Summit in het verschiet vragen we haar naar haar tips & tricks om sporten vol te houden, hoe een goede sportbeha daarbij helpt en hoe ze elke dag zo positief blijft!

Over sporten

Is sporten voor jou belangrijk? 

“Het is echt een must. Ik ben van nature best lui, maar sinds mijn 14e is sporten wel altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Nu komt dat met ups en downs. Sommige periodes ben ik heel fanatiek en andere veel minder. Sporten heeft volgens mij veel te maken met zelfvertrouwen. Ik heb kunnen afrekenen met mijn eetstoornis door te sporten met een personal trainer. Dat heeft mij echt in contact gebracht met mijn lijf. Lichamelijk een goede conditie hebben is vooral ook een must voor mijn zelfvertrouwen. Als ik iets gespierder en steviger ben, voel ik mij ook meteen beter in mijn vel. “

“Sporten heeft volgens mij veel te maken met zelfvertrouwen. Ik heb kunnen afrekenen met mijn eetstoornis door te sporten met een personal trainer. Dat heeft mij echt in contact gebracht met mijn lijf.”

Wat is jouw favoriete sport?

“Dat wisselt af. Ik sport in periodes, soms sport ik veel, andere periodes dan weer helemaal niet. Zwemmen, yoga en fitnessen vind ik heel tof. Lopen deed ik vroeger graag, maar sinds ik getraind heb voor de minitriathlon vind ik het helemaal niet meer leuk. Ik ben wel echt eerder te vinden voor de klassieke sporten.

PrimaDonna x Belmodo Fit Summit: A talk with Sabine Peeters
4
Foto © Dirk Alexander

Is er een sport die je nog graag eens zou uitproberen? 

“Ik ben een vrij avontuurlijk persoon, maar wel heel onhandig! Ik durf vaak dingen niet uit te proberen omdat ik mijn eigen lichaam niet vertrouw. Ik hou van alles wat met water te maken heeft. Zo heb ik ooit eens diepzeeduiken geprobeerd, maar ik ben al snel teruggekrabbeld omdat ik bang was. Ooit wil ik het wel écht kunnen. Ik heb ook eens twee weken initiatie golfsurflessen genomen, ik bakte er niks van maar wil dat wel beter kunnen. Hetzelfde geldt voor windsurfen. “

Ooit een vreemde/grappige ervaring gehad tijdens het sporten? 

“Ik ben het gewend om te vallen en te struikelen omdat ik zo onhandig ben dus eigenlijk is dat niet meer zo’n awkward ervaring voor mij. Het enige waar ik me erg voor schaamde was dat er tijdens de yoga of fitness soms scheetjes ontsnapten. Dat heeft er lang voor gezorgd dat ik geen yoga durfde doen. Ik doe nu yoga en fitness maar maak mij daar nu helemaal niet druk meer om, ik ben dat gewoon en ben ook heus niet de enige die soms eens wat lucht laat ontsnappen. Een vriendin van mij doet bijvoorbeeld pilates en bij haar gebeurt dat ook vaak. Dat komt gewoon omdat je veel druk uitoefent op je buikspieren.”

Over een goede sportbeha

Waar moet een goede sportbeha voor jou aan voldoen?

“Ik heb zelf heel veel lingerie, bijna allemaal van PrimaDonna en die stukken gaan heel lang mee. Bij een sportbeha wil ik vooral geen schrik hebben dat hij kapot gaat. Hij moet dus wel duurzaam zijn. In de drie sportbeha’s die ik heb voel ik me wel sportief en sexy. Ik denk dat dat ook wel belangrijk is.”

“Ik heb zelf vrij grote borsten dus hij moet vooral heel stevig zijn zodat alles goed op zijn plaats blijft zitten. Ik wil actief kunnen zijn, zonder me zorgen te hoeven maken dat mijn borsten uit mijn sporttop gaan vallen. Hij moet daarnaast ook erg aangenaam zitten. Ik heb graag een stevige beha, maar zit die te strak, dan wordt het moeilijk voor mij om goed adem te halen. De druk is dan te groot. Qua techniek en stof moet hij dus genoeg stevigheid en steun geven zonder mij te belemmeren.” 

Je hebt verschillende soorten sportbeha’s: met vulling, zonder voorgevormd metaal. Wat is jouw favoriete soort sportbeha? 

“Ik heb graag een sportbeha met een klein beetje beugel in. Dat heeft vooral te maken met de vorm van mijn borsten. Ik heb niet de meest stevige borsten en ook niet een mooie ronde vorm dus een beugel geeft mijn borsten de vorm die ik wil en geeft ze ook wat extra support. Als ik een sportbeha aandoe zonder beugel heb ik vaak veel irritatie en zweet onder mijn borsten, met een beugel heb ik dat probleem niet. Ik voel me ook veel meer op mijn gemak met een beugel. Qua vulling maakt het mij niet veel uit. Dat hangt ervan af, sommige modellen vind ik wel beter met vulling en andere niet.”

Het oog wil natuurlijk ook wat, toch?

“Ik vind alles tof. Ik heb een witte en die ziet er snel niet meer zo fris uit. Het mag een flashy kleur zijn of een print, dat maakt mij niet zo veel uit. Ik focus me vooral op de rug. Ik heb graag gekruiste bandjes op de rug omdat die wel extra steun geven en het zit soms ook comfortabeler. Het is ook mooier omdat veel topjes lager uitgesneden zijn.”

“Sinds kort ben ik opnieuw beginnen fitnessen en in de gym zie ik vrouwen die hun sportbeha niet verbergen, hij maakt echt deel uit van hun outfit. Zo was er iemand die een niemendalletje aanhad als sportbeha en daarboven een los mouwloos T-shirt droeg zodat je eigenlijk bijna alles kon zien. Ikzelf hou wel van wat blote huid, maar het moet ook niet té veel zijn.”

PrimaDonna x Belmodo Fit Summit: A talk with Sabine Peeters
4
Foto © Dirk Alexander

Over PrimaDonna

Hoe lang draag je al PrimaDonna?

“Sporadisch denk ik al zo’n acht jaar, maar de laatste vijf jaar bestaat mijn lingerielade eigenlijk bijna volledig uit PrimaDonna.”

Waarom vind je het een goed merk?

“Ik vind dat ze heel duurzaam zijn. Niet elk model is voor mij persoonlijk een topper, maar ik vind er wel heel vaak mijn goesting qua pasvorm. Het is fijn om je toch nog sexy te voelen in een beha voor een maatje meer. Ik wil niet naar de ‘bomma’-modellen moeten grijpen en PrimaDonna biedt een mooie trendy collectie beha’s aan voor vrouwen met een grote cupmaat. Ik draag ook niet graag voorgevormde beha’s, maar bij andere merken zonder voorvorming heb ik vaak dat mijn borsten niet mooi rond lijken. Bij PrimaDonna heb ik dat wel!”

Waar zit hem voor jou het grootste verschil tussen sportbeha’s van high street labels en die van een gespecialiseerd merk als PrimaDonna?

“Veel sportbeha’s zijn gewoon niet gemaakt voor grote borsten. Ze spannen te veel of zitten helemaal niet comfortabel. Het grootste verschil zit hem in de cupmaat en duurzaamheid. Bij de high street labels kan de stof vaak grote cupmaten niet aan. Ik heb veel high street brands geprobeerd, maar ik droeg er dan vaak nog een katoenen bh onder om toch een goed effect te hebben.”

Over Body Awareness

Body Positivity is erg belangrijk bij PrimaDonna, hoe sta jij daar zelf tegenover? 

“Voor mij is dat een heel groot punt, mijn boek gaat daar ook over. Ik ben wel wat weg gestapt van het hele body positivity gedoe en focus me meer op body awareness. Positief moeten zijn over je lichaam legt namelijk meteen een grote druk op mensen, vind ik zelf.”

“Toen ik jong was werd daar helemaal niet veel over gesproken, je had ook niet veel voorbeeldfiguren en dat is jammer want dat had mij toen veel geholpen. Daar moet nu wel echt meer op ingezet worden vind ik. Ik heb vandaag nog iets gepost op Instagram: daar met ik dringend even werk van maken.”

“Toen ik jong was werd er over body positivity niet gesproken. Je had ook niet veel voorbeeldfiguren en dat is jammer want dat had mij toen veel geholpen. Daar moet nu wel echt meer op ingezet worden vind ik.”
PrimaDonna x Belmodo Fit Summit: A talk with Sabine Peeters
4
Foto © Dirk Alexander

Wat zijn jouw tips om meer zelfvertrouwen te krijgen?

“Een grote tip is dat je moet beseffen dat je niet meteen van een slecht zelfbeeld naar een positief zelfbeeld kan omschakelen. Dat is onrealistisch en zet je volgens mij ook up to fail. Het belangrijkste is om te luisteren naar de functionaliteit van je lichaam. Dat heeft allemaal te maken met meer energie krijgen door goed te slapen, te letten op je voeding en veel water te drinken. Je moet respect hebben voor je lichaam en beseffen wat het voor jou doet. Je lichaam staat elke dag klaar voor jou dus je moet er ook zorg voor dragen. De eerste grote stap is dus om respect te hebben voor de functionaliteit van je lichaam.”

“Er moet nog veel meer ingezet worden op plussize want dat is volgens mij een heel groot gat in de markt dat niemand wil invullen omdat het niet cool of trendy is.”

Vind je dat er meer moet ingezet worden op vrouwen met een maatje meer in de mode? 

“Ja, want dat is een heel groot gat in de markt dat volgens mij niemand wil vullen omdat het niet cool of trendy is. Maar mode draait toch rond geld en dat is eigenlijk iets waar veel geld mee te verdienen valt, toch? Het is vooral belangrijk dat je het wil doen en dat je er mensen voor in huis haalt die er echt iets van kennen. Ik ken merken die zeker achter dit idee staan, maar dan ontwerpers hebben die zelf maar een maatje 36 hebben. Wat weten die nu van een lichaam dat iets groter is? Gelukkig doet zo’n merk als PrimaDonna dat een pak beter.”

Fan van Sabine’s sporty outfit? Surf dan snel naar de PrimaDonna-website en have a look!

18.05.2017
Geschreven door Cheyenne CuréBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Baum und Pferdgarten

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo