0

Prikkende zomer

F
News

7
25.08.2014
Geschreven door Eva Mouton

9 jaar geleden begon ik Schilderkunst te studeren aan Sint-Lucas in Gent.

Het was een woelige periode: het schilderen lukte niet meer, ik werd onzeker en kon ook nog niet echt praten over mijn werk, laat staan mijn visie. Van de docenten kreeg ik op het einde van het jaar een 10/20. Geslaagd met de hakken over de sloot, besloot ik dat het tijd was om iets anders te doen. 

Prikkende zomer
7
Foto © Eva Mouton

De docenten van de richting Vrije Grafiek raadden me aan om te tekenen waar ik me veilig voelde. Ik ontdekte de Plantentuin in Gent: een plek waar bijna niemand kwam en ik in alle rust (en warmte!) tekeningen kon maken van gekke planten, voornamelijk vetplanten. Langzaam maar zeker kreeg ik weer zelfvertrouwen en plezier in het tekenen. 

Prikkende zomer
7
Foto © Eva Mouton

Sindsdien teken ik planten als het even niet wil lukken of als ik niet weet wat getekend. Ik moet er alleen niet meer voor naar de Plantentuin fietsen, want sinds vorig jaar heb ik mijn eigen tuin! Ik neem stekken, verpot uit hun voegen gebarsten planten, geef voedsel en water, snoei als een gek … en gebruik mijn planten natuurlijk nog steeds als model. 

Prikkende zomer
7
Foto © Eva Mouton

Deze zomer ben ik verzot geraakt op cactussen. Al die soorten, al die verschillende stekels, al die bloemen! Volgens mij ben ik nog wel even zoet. 

Prikkende zomer
7
Foto © Eva Mouton
Prikkende zomer
7
Foto © Eva Mouton
Prikkende zomer
7
Foto © Eva MoutonWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten