0

Porto Fashion Week

F
News

1
26.10.2011
Geschreven door Linda Van Waesberge

Hello! Afgelopen weekend zat ik in Porto, een zeer fijne stad in Portugal. En ja, ook hier organiseren ze een Fashion Week

Een aaneenschakeling van fantastische defilés en evenementen. Ik was uitgenodigd om deel uit te maken van de jury voor de Porto Fashion Show. 15 jonge ontwerpers uit België, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje maken kans op de hoofdprijs van € 20.000. Voorzitter van de jury was Felipe Oliveira Baptista, die naast zijn eigen collecties nu ook de ontwerper is van de Lacoste collecties. Check hier de Lacoste collecties!

Ik zag zijn defilé lente/zomer 2012. Een magnifieke collectie met als eyecatchers de frisse kleurtjes, soepele stoffen, heel veel ritsen èn de terugkeer van de fietsbroek!  In zijn interpretatie oogt die fietsbroek zelfs elegant, hoe ondenkbaar dat mag lijken. Over de schoenen kan ik kort zijn: hebben!

De Belgen die aan de wedstrijd deelnamen zijn Céline Pinckers met haar magnifieke lingeriecollectie, Lady Violette met de zeer geestige ondergoedcollectie voor mannen en Monsieur Bul, die nu in de winkels ligt met een fantastische op Hitchcock The Birds geïnspireerde collectie.

De prijs voor België ging naar Monsieur Bul, hij mocht naar huis met € 2.000!

Een zeer leuke collectie was van de Spaanse Fransman Juan Francisco Carton, hij inspireerde zich op de clochards maar op een zeer frisse manier.

Bij de Italianen vond ik Maurizio Bontadi de beste, hij had alles in plastic gemaakt en toch was het draagbaar en elegant. 

Bertille Goux kreeg de grote prijs van Porto Fashion, de eer èn een cheque van € 20.000.

Check alles over de Porto Fashion Week via www.portugalfashion.com!

Op zo'n fashion week lopen er natuurlijk een pak fashionistos en fashionistas rond, een van de leukste was Marcellous L.Jones, die overal samen met zijn hond Phaedra opduikt. Klik hier & ontdek nog meer over Marcellous L.Jones.

Dit wordt een druk weekje, het Modo Parcours 2011 begint vrijdag met een pak fantastische installaties, feestjes en expo's. Check de website van Modo Brussels voor alle informatie!

Ik stel er alvast 3 voor waar ik zelf aan meewerk:

Marc Philippe Coudeyre maakt samen met "The Impossible Project" een "Smile Book". Op de polaroid zie je mij als voorbeeld, vrijdag kunnen jullie ook in het Smile Book terechtkomen, afspraak bij Mapp, Leon Lepagestraat nr 5 tussen 18:00 en 22:00.

www.modobrussels.be

www.facebook.com/thisismapp

Jurgen Rogiers, een fotograaf met wie ik dikwijls samenwerk heeft prachtige foto's gemaakt van een aantal mensen van uiteenlopende pluimage - waaronder yours truly - die de juwelen van Isabelle L'Enfant dragen. L'union maakt macht; vernissagedrinks vrijdag 28 november 2011 vanaf 18:30!

Bezoek trouwens ook de Brussels Boutiqk op de Nieuwe Graanmarkt 10. Een pop-up store vol mode en design talent. Klik hier voor alle informatie!

Yours truly is artistiek directeur van de Boutiqk, die na het parcours afgebroken wordt en her en der zal opduiken voor een of ander Brussels evenement. Zo gaan we begin november naar London voor een Brussels Day. Dat zijn promotiedagen voor de stad Brussel en altijd leuk. Deze keer vindt het plaats in het prachtige St.Pancras Renaissance Hotel.

In dit gebouw komt trouwens het toekomstige mode en designhuis! De architect is vorige week gekozen maar wie het is blijft voorlopig nog een zeer goed bewaard geheim. Vast staat dat het de moeite zal lonen en we pakweg ergens in 2013-2014 een zeer fijne place-to-be bijkrijgen. Hier zal ook de volgende stockverkoop van Brusselse ontwerpers plaatsvinden, save the date dus op vrijdag 18 en zaterdag 19 november 2011.

Onlangs hadden we een fantastische shoot die in het volgende nummer van Attitude uitkomt:

  • Foto: Tomas Vandecasteele
  • Assistenten: Jan Vandevyver en Petra Mingneau
  • Model: Kjell
  • Styling: Linda Van Waesberge
  • Haar en make-up: Sabine Peeters

De jas is van Jean-Paul Knott & de pumps van Steve Madden.

Hebbenmoment van de dag:

Een meer dan prachtige armband, het verbluffende resultaat van de samenwerking tussen Delvaux en Wouters&Hendrix. Sparen! Te koop vanaf november...

Tot snel!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten