0

Piet Hein Eek & Jeanine Eek Keizer

F
News

1
11.02.2011
Geschreven door Wouters & Hendrix

Toen we tijdens de Eindhovense designweken op bezoek ging bij de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek, waren we onder de indruk van zijn prachtige fabriekspand.

Een bruisend creatief ‘nest’, vol dynamiek en positieve energie! Het gebouw huisvest zowel zijn productie-atelier en showroom, als ook een winkel vol bijzondere items zoals kunstboeken, leuke huis en tuin dingen, fietsen, antieke curiositeiten en ook (happy us!) onze juwelen.

Het is een enorm groot fabriekscomplex dat ze bewust zeer transparant gehouden hebben zodat je als bezoeker de mensen aan het werk ziet. Er zijn ook nog ateliers van andere jonge ontwerpers, een bijzondere kunstgalerij en zelfs een restaurant.

In de winkel ontdekten we een prachtig servies van de hand van de keramiste Jeanine Eek Keizer. Het is een ‘nieuw’ oud servies, dat wil zeggen, zij verzamelt op rommelmarkten en veilingen oude serviezen en geeft deze een nieuwe kleur/glazuurlaag.

Zo krijg je op het eerste zicht een prachtig, in verschillende schakeringen gekleurd servies. Maar als je beter kijkt, ontdek je de variëteit en rijkdom aan modellen alsook de originele tekening die zacht door de glazuurlaag heen schemert.

Het resultaat is in één woord ‘prachtig’ en een perfecte oplossing om onze neiging tot overconsumptie in te dijken.

Ontdek de website van Piet Hein Eek. Het servies van Jeanine Eek Keizer kan je hier verder ontdekken. 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten