0

Pauline loves Oostende

F

1

Als model reist Pauline Van der Cruysse de hele wereld rond. Terug in België, komt ze tot rust in Oostende. Ze deelt hier haar leukste hotspots.

Pauline Van der Cruysse behoort tot de Belgische top. Voor modeshows als Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Marc Jacobs, … reist ze heel de wereld af, maar thuiskomen doet ze nog steeds in Oostende.

De goedlachse Pauline straalt wanneer het over haar hometown gaat:

“Ik ontmoet veel mensen als model en dan vertel ik over Oostende met ongelofelijke fierheid.“

Haar hele jeugd is gekoppeld aan de badstad. Samen met haar gezin stonden ze vroeg op, namen ze een ontbijt op het strand, raapten ze schelpen die dan later die dag in hun winkeltje uit zand gebruikt werden om papieren bloemen te verkopen. 

Ook als tiener bleef de zee belangrijk voor Pauline. Feestjes op het strand, bbq’s, lange wandelingen, zolang ze maar de zilte zeelucht rook en met haar voeten in het zand kon stappen, was ze gelukkig. 

Sinds dit jaar woont Pauline in Brussel. Ze voelt zich nog steeds thuis, want de stad is een echte mengelmoes van mensen en niet blasé, net zoals Oostende. Het enige wat ze echt mist is de zee. ’s Morgens opstaan en het geluid van druk verkeer horen is voor haar een groot contrast ten opzichte van het rustgevend geluid van de golven

Maar terugkeren doet ze maandelijks en het voordeel van in de stad wonen is dat ze nu op hotel kan in Oostende. Haar vast adresje is Chambres D’o, een oud herenhuis met veel smaak ingericht.

Tijdens haar verblijf gaat ze shoppen in Pied de Poule. Een hippe winkel die altijd heel vooruitstrevend geweest is. Veel Belgische merken, beetje boho en veel keuze aan accessoires. Ook Lily en optiek Dresen zijn vaste haltes op haar shoppingroute. 

De beste speciaalzaken zijn volgens Pauline Frituur Franky, ijssalon Maxzim, tearoom Chamonix, boekenwinkel De Corman en patisserie Caruso

Wie nog meer van de schone Oostendse wil weten, moet zeker blijven lezen want nog een hele week lang is Pauline Belmodo Guest Editor

15.08.2015
Geschreven door Hélène MaesWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten