1

Party make-up

B
Make-up

09.12.2011
Geschreven door Elke Willemen

De feestdagen komen er weer aan! Dus halen we onze feestlooks weer uit de kast. De feestmake-up die de meeste mensen graag willen zijn smokey eyes. Daarom enkele tips & tricks over hoe je deze mooi bij jezelf kan creëren..

Smokey eyes hoeven niet enkel met zwart te zijn, je kan elke kleurpotlood nemen als uitgangsbasis. Het ‘fenomeen’ smokey eyes kan je best vergelijken met als je in een rokerige ruimte binnenstapt. Je ziet wel dat er objecten in de kamer staan maar je ziet de contouren niet meer goed.

Dit ga je ook doen bij deze oogmake-up techniek, goed uitschaduwen is de boodschap zodat de contouren heel vaag zijn en niet duidelijk omrand kunnen worden. M.a.w. goed werken op je penselen. De Blending penseel #217 leent zich hier perfect toe, een stevige body met een heel zacht uiteinde, zo kan je intensiteit geven en een super zachte blending rondomrond.

Even stap voor stap:

  • Stap 1:

Zet een gekleurde basis op je ooglid met een Paintpot zodat je oogschaduw goed blijft zitten en in de kleur van je gewenste smoky eyes, zo krijg je de beste intensiteit.

  • Stap 2:

Gebruik een Kohl Potlood op je waterlijn (in je oog) en zeer goed intens tussen je wimpers. Zo zorg je voor die mystiek in je ogen en je potlood blijft super goed zitten tussen die wimpers. Schaduw deze onmiddellijk uit met een Pencil Brush #2 zonder je volledige kleur uit te vagen, werk enkel op de contour. Doe hetzelfde bovenaan tegen je wimperrand.

  • Stap 3:

Deze smokey eyeliner kan je vast zetten met een oogschaduw, in dezelfde kleur als je liner of in een kleur die er leuk bij aansluit. Zo krijg je een dimensionaal effect in je smokey.

  • Stap 4:

Om de smokey nog meer een speels effect te geven kan je in de arcadeboog een andere kleur oogschaduw zetten met de Blendingpenseel helemaal rondom.

  • Stap 5:

Je mascara! Doet wonderen bij smokey eyes, mijn favoriet is de Haute & Naughty Lash voor goede aanzetting en veel volume. Hoe meer hoe liever bij een smokey voor mij. Of eventueel zelfs valse wimpertjes toevoegen.. blink blink naar die knappe barman...

  • Stap 6:

Zorg voor een goede concealer of de Prep + Prime Highlighter op eventuele donkere kringen. Deze willen we volledig neutraliseren om zeker geen ‘pandaogen’ effect te hebben.

Enkele variaties

Een naturel smokey in bruine tinten kan ook heel elegant en mooi subtiel zijn. Ideaal voor iemand die het niet gewend is van zich fel op te maken. Een fantastisch potlood hiervoor is de Teddy Eye Kohl, warm bruin met een rode fijne parel in. Of een leuk kleurtje kan natuurlijk ook zoals bij Blumarine & Marni.

Een katachtige smokey dan werk je meer naar buiten schuin opwaarts.

Een ronde smokey dan zet je het bolste van je look in het midden van je ooglid. Een super intense smokey kan je bekomen door met je potlood het volledige ooglid in te kleuren en dan de buitenste contour te vervagen en hierover je oogschaduw te zetten.

Een feestelijke smokey: heel eenvoudig, maar een super schitterend resultaat: M.A.C Pro Reflects op je ooglid aanbrengen of iets subtieler, enkel aan je binnenste ooghoek of heel goed als extra accent is op het bolste van je oogleden. Geeft je ogen een extra ‘pop’.

Mijn eigen favoriete producten bij M.A.C voor men eigen smoky make-up:

Complete Comfort Cream
Care Blends Essential Oils
Prep + Prime Vibrancy Eye Serum
Mineralize Concealer (11 febr 2012)
Cream Colour Base in Hush als highlighter op de jukbeenderen, cupidoboogje en neusbrug
Paint in Bare Canvas als basis voor men oogmake-up
Feline Power Kohl of Teddy Eye Pencil (afhankelijk van welke intensiteit ik het wil)
Pigment in Tan, Sable en Carbon Oogschaduw, eventueel ter feestelijke touch de Reflect Red erbij
Haute & Naughty Lash Mascara

De rest van je make-up hou je bij een intense smokey eyes neutraal. Zo blijft de look elegant en gesofisticeerd en never trashy, mag uiteraard ook hè, als je eens wild wil doen. Gooi er nog een knal fuchsia lipje bij. Anders werk je eerder met neutrale lipsticks zoals Viva Glam Gaga 2, Freckletone, Fleshpot,.. en een subtiele Cremeblendblush werkt goed bij de smokey look.  Een Cremeblendblush is makkelijk aan te brengen en te doseren. Het eindresultaat is echt heel natuurlijk. Vergeet ook zeker niet dat je basis je make-up professioneel maakt. Een goede foundation is hier ook heel belangrijk, bvb de Matchmaster is een prima keuze.

Probeer het zeker eens uit! Eigenlijk ook een keertje best gewoon thuis op je gemak, zodat je niet de druk voelt dat de smokey direct perfect moet zijn voor een feestje. Want ook een smokey eyes vraagt een beetje oefening. Blijf je er moeite mee hebben zou ik een Make-up Lesson boeken bij een M.A.C shop, dan doet de make-up artiest je het duidelijk voor en kan jij onmiddellijk mee uitproberen.

Veel plezier met de smokey eyes en op de parties die in je agenda staan!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo