0

Parisienne? Je ne pense pas...

F
News

5

Ik vertelde jullie al dat een échte Parisienne geboren en getogen is in de Lichtstad, Parijs.

Ik vertelde jullie al dat een échte Parisienne geboren en getogen is in de Lichtstad, Parijs. Nu moet ik blijkbaar mijn mening bijstellen, want ik ben tot de conclusie gekomen dat er een aantal wereldbekende dames zijn die Parijs vertegenwoordigen en ultieme Parisiennes zijn, in hart en nieren, maar desalniettemin komen ze van mijlenver.

They weren’t born in Paris, but they were reborn there.

Marie Antoinette

Parisienne? Je ne pense pas...
5
Foto © Wikipedia

Deze dame werd op 14-jarige leeftijd naar Parijs afgezonden om als bruid te dienen voor Louis XIV. Een ontzettend onderschatte en misbegrepen jongedame, die haar eigen leven wou leiden en dat in haar beste mogelijkheid ook probeerde te doen. Ze werd verliefd op een man die niet de hare was, droomde van een leven op de planken of zelfs om een simpel herdersmeisje te zijn. She invented her own life.

Josephine Baker

Parisienne? Je ne pense pas...
5
Foto © St. Louis Today

Nog iemand die volledig haar eigen leven leidde, was miss Josephine Baker. Je kent haar sowieso, Josephine met haar bananenrokje, right?

Maar wist je dat miss Baker zodanig van Parijs hield dat ze zich achter het verzet schaarde tijdens World War II? Daarnaast stond frivoliteit centraal in het leven van de in Missouri geboren danseres. Haar cabarets werden in no time ontzettend populair en all of Paris loved Josephine Baker and Josephine Baker loved all of Paris.

Romy Schneider

Parisienne? Je ne pense pas...
5
Foto © Pinterest

Aaaah, prinses Sissi… Ik keek steeds m’n ogen uit tijdens de Sissi-films; de jurken, de decors en vooral de prachtige actrice Romy Schneider. In Parijs werd ze met open armen onthaald, en ze eigende zich zonder problemen la vie de Paris toe. Haar charme en uitstraling zorgden er al snel voor dat Romy hét model werd van Parijse vrouwelijkheid.

Jane Birkin

Parisienne? Je ne pense pas...
5
Foto © Benjamin Auger

Het stijlicoon werd wereldbekend dankzij haar modellen- en acteercarrière met daarbij haar tumultueuze relatie met Serge Gainsbourg. Samen zongen ze 1 van de meest sexy nummers ooit in, “Je t’aime… moi non plus”. Hermès creëerde speciaal voor haar The Birkin Bag, dus dan weet je dat de Fransen je volledig hebben geadopteerd.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten