0

Paris

F
News

12
30.11.2015
Geschreven door Zeb Daemen

De laatste twee jaar heb ik steeds vaker werk in Parijs. Ik shoot er het meest look books voor designers. Vorig jaar werkte ik samen met labels zoals Wanda Nylon en Yves Salomon.

Paris
12
Foto © Zeb Daemen

Een tijdje terug deed ik er een editorial shoot voor het New Yorkse magazine Essential Homme, in de straten van Parijs. Het mocht niet toeristisch aanvoelen, dus ik koos er voor om het clean and classic te houden aan de Pont Alexandre III brug. Geen Eiffeltoren op de achtergrond!

's Ochtends 7:00 uur stonden we aan de locatie. Het magazine had voor ons een trailer gehuurd zodat we makkelijk in de drukbevolkte straten het model konden omkleden.

Modellen van dienst waren de Parijzenaar Otto Lotz van New Madison en de Belgische Felix Hermans van Ulla Models.

Paris
12
Foto © Zeb Daemen
Paris
12
Foto © Zeb Daemen
Paris
12
Foto © Zeb Daemen
Paris
12
Foto © Zeb Deamen

Ik boek graag Belgische mannelijke modellen. Het zijn steeds echte toppers om mee samen te werken en ook altijd erg relaxed. Go Team Belgium! 

Wanneer ik in Parijs ben voor een shoot, plan ik vaak ook een tweede dagje in voor testshoots. Op die manier leer ik makkelijk new faces kennen die eventueel later goed kunnen dienen voor een volgende modeling job.

Paris
12
Foto © Zeb Daemen
Paris
12
Foto © Zeb Daelman

Ik ben sinds kort ook bezig met korte fragmenten te filmen wanneer ik in de studio ben met de modellen. Zoals deze video in de van Brodie Scott - 16men

Paris
12
Foto © Zeb Daemen
Paris
12
Foto © Zeb Daemen

Nog een tip voor iedereen die fotograaf is of van fotografie en mode houdt: telkens ik in Parijs ben probeer ik mijn favoriete bookshop te bezoeken. De shop is gelegen in de Marais en een echte hidden treasure!

Ze hebben de standaard goede fashion magazines, maar ook veel vintage fotografieboeken die je niet vaak tegenkomt. Ik heb er al enkele mooie boeken op de kop kunnen tikken en vind het een ontzettend inspirerend winkeltje.

Paris
12
Foto © Zeb Daemen
Paris
12
Foto © Zeb DaemenWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten