3

Paris Fashion Week: hoogtepunten op donderdag

F
News

We zijn bijna aan het einde van Paris Fashion Week. Dit waren de hoogtepunten van gisteren.

Manish Arora

Vooraleer we de Manish Arora-collectie effectief onder ogen kregen, verwachtten we ons aan een verzameling barbiedolls gone bad, maar het was veel meer dan dat. Wat betreft de poppen hadden we niet helemaal ongelijk. Alleen deden ze ons meer denken aan de vintage pop die we op zondag bij oma wekelijks in retro outfits hulden. En zoals we als kind gekozen zouden hebben voor regenboogprints en vrolijke babykleurtjes, zo selecteerde ook Manish Arora. Alleen weten we niet of we het er wel even goed vanaf brachten als deze Indische designer. Pasteltinten en kinderlijke tekeningen waren de regel, en er werd voor de gelegenheid zelfs een Pomeriaan blauw geverfd. De ogen van de modellen werden afgewerkt in regenboogmotief, waardoor ze met momenten leken op aangespoelde zeemeerminnen. De hele collectie was een flashback naar de 50s en deed even surreëel en gepolijst aan als een scène uit The Truman Show.

De hals van de hemden werden door de iconische Londense artiest Andrew Logan versierd met glitterende hartjes en spiegelende ankers. Het regenboogmotief werd geherinterpreteerd op basis van primaire kleuren in samenwerking met de Indische artist Bharti Kher. We loved it!

Paris Fashion Week: hoogtepunten op donderdag
3
Foto © Manish Arora

Balmain

Van Balmain zijn we heel wat franjes en extravagante details gewoon, maar voor de SS17-collectie hield hij het op dit vlak rustig. Hij compenseerde dit echter met cut-outs op onverwachte plaatsen, veel laagjes en fenomenale kleuren. Zoals bij de meeste collecties die we tot nu toe gezien hebben, was de trendkleur kaki rijkelijk aanwezig, wat de stukken soms deed denken aan een verwesterde versie van Jane. Maar ook felrood en -blauw en prachtige oranje tinten verschenen op de catwalk. Waar de uitsnijdingen op sommige momenten nét iets too much waren, compenseerde hij dit dan weer met elegante, vrouwelijke designs met een geniale mix van kleuren. 

Paris Fashion Week: hoogtepunten op donderdag
3
Foto © Vogue

Up next

Morgen kunnen we al weer uitkijken naar een hele resem fantastische shows. De Christian Dior ready-to-wear show kan je zelfs live volgen via deze link. Enjoy!

30.09.2016
Geschreven door Anaïs LybaertBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo