0

Paris, à la découverte de DELSEY

F
Wishlist / News / Trends

4

Ter ere van hun 70ste verjaardag gaf het Franse reiskoffermerk Delsey een feestje! In Parijs natuurlijk, de stad bij uitstek om tijdloze elegantie te vieren.

Meer informatie heb je niet nodig om meteen op de Thalys te springen, direction Paris, à la découverte de Delsey! Wanneer je vanuit de trein de eerste natuurstenen gevels met balkonnetjes en zinken daken ziet opdoemen, wordt het tijd om je inner-Parisienne wakker te schudden. Is ze nog wat slaperig van de treinrit, zet je dan op het eerste beste terrasje (eentje met ronde tafeltjes en rieten stoeltjes évidament). Daar halen de Parijzenaren bij un petit café steevast hun cigarettes en ‘je m’en fou attitude’ naar boven.

Paris, à la découverte de DELSEY
4
Foto © Isabelle Leempoels

Wanneer je in je hotel (dat vroeger een chocoladefabriek was!) verwelkomt wordt met een chocolat chaud du maison en macarons, wordt het eventjes lastig om je 'je m’en fou-cool' te bewaren. Ik heb me dan ook als een echt Marie-Antoinette laten gaan en ben gewoonweg overgeschakeld in ‘joi de vivre-mode’. Merci Hôtel Paris Bastille Boutet!

Eventjes chillen in de kamer om mijn lever te laten bekomen en dan richting het hippe Marais, waar je zeker voor 19 juni 2016 even de pop-up van Delsey moet binnenspringen. Moest je dit innovatieve Franse label nog niet kennen, dan kan je hier op 5 minuten de mini-expo doorlopen en hun 70-tigjarige geschiedenis ontdekken. Zo bracht Delsey in 1970 de eerste harde koffer op de markt en introduceerde ze in 1972 als eerste het trolley-systeem (merci beaucoup!).

Paris, à la découverte de DELSEY
4
Foto © Delsey

Maar voor hun 70ste verjaardag hebben ze zichzelf echt overtroffen met het gloednieuwe Pluggage systeem. Eerlijk, wat is het ergste dat je kan overkomen op vakantie? Baggage die niet aankomt of gestolen wordt, toch? Pas de panic want Pluggage zorgt ervoor dat je steeds connected bent met je koffer. Zo word je op de hoogte gehouden wanneer je koffer aan boord is, wanneer hij eventueel door de douane geopend wordt of wanneer iemand anders er mee vandoor gaat. Voeg daar nog wat 007-snufjes aan toe zoals vingerprint herkenning, oplader en speakers voor je smartphone en je hebt werkelijk ‘one suitcase to rule them all’.

Paris, à la découverte de DELSEY
4
Foto © Delsey

Aangezien het nog wachten is op de Pluggage tot december, ben ik naar huis gegaan met een stuk uit de Limited Editions collectie ter ere van 70 jaar Delsey. De Châtelet Hard is een elegante vintage collectie die je doet wegdromen naar een tijd waarin reizen nog eindeloos glamoureus was ... Dankzij de French Touch een ideaal souvenir van Parijs en een gedroomd excuus om weer snel een nieuwe trip te maken, n’est-ce pas?

02.06.2016
Geschreven door Isabelle LeempoelsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten