0

Parfum coaching

F
News

5
28.12.2015
Geschreven door Sofie Albrecht

Voor een reportage over coaching in Flair moet ik een Flair lezeres helpen om een geur te vinden die bij haar past.

We spreken af in mijn pop-up praktijk, waar ik twee maanden lang als parfumdokter advies geef en parfumprofielen maak. Een stunt om mijn boek Parfumwijzer te promoten en om af te tasten in welke mate mensen interesse hebben voor parfum (veel) en er iets van kennen (weinig). Tessa Peeters is een studente dierengeneeskunde die houdt van frisse witte bloemen, zoals oranjebloesem. Een interessante bloem met verschillende facetten: fris clean zoals in Chloé Lovestory, een gourmand kantje zoals in Elie Saab L’Eau Couture en soms ook zeer sensueel

Parfum coaching
5
Foto © Sofie Albrecht

Ik laat haar een paar geuren ruiken om haar grenzen af te tasten en noteer een paar namen van parfums die volgens mij in aanmerking komen. Met fotografe Siska trekken we naar Parfuma, een onafhankelijke parfumerie met een mooi aanbod. Naast de grote merken hebben ze ook nichemerken, wat haute parfumerie zoals Tom Ford Private Blend en Armani Privé, en zelfs een corner met vintage klassiekers! Hier vinden we gegarandeerd iets.

Parfum coaching
5
Foto © Sofie Albrecht

Maar twee van de vier genoteerde parfums blijken niet meer zo courant te vinden. Een frustratie die ik regelmatig ervaar. De parfumerie is zo gericht op nieuw dat oude, mooie geuren in de vergetelheid raken en bijgevolg verdwijnen. En de overige twee geven Tessa geen wauw-gevoel. Ik word een tikje zenuwachtig: ik heb al tientallen mensen gelukkig gemaakt met een perfect match en wanneer er een reportage over wordt gemaakt zou het niet lukken?

Parfum coaching
5
Foto © Sofie Albrecht
Parfum coaching
5
Foto © Sofie Albrecht

Opeens valt mijn oog op Beach Walk van Maison Martin Margiela. Dat bevat geen oranjebloesem, maar heeft wel dat frisse en tikje gourmand dat Tessa graag ruikt. Een gok die een schot in de roos blijkt. “Hier word ik helemaal gelukkig van” straalt ze. “Het doet me denken toen ik als kind ging zwemmen in de zee en me daarna liet opwarmen door de zon en de warme rug van mijn moeder.” Oef, mission accomplished! Zelf laat ik me verleiden door een jumbo geurkaars van Juliette Has A Gun. Een investering, maar een limited edition én het laatste exemplaar. Een kerstcadeau voor mezelf. 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten