1

Onbekende zomerbestemmingen

F
News

Nog niets geboekt voor deze zomer of maak je al plannen voor het komende wintervakantie? Doe eens gek en ga voor een onbekende bestemming.

Lugano, Zwitserland

Zwitserland is niet alleen voor lange skivakanties. Je kan er ook genieten van enkele verborgen gems zoals bijvoorbeeld Lugano. De stad wordt vaak het Rio de Janeiro van Europa genoemd door de groene heuvels die aan de stadsrand liggen. Er zijn een aantal bezienswaardigheden, maar op zich is de schoonheid van de stad al genoeg om je bezig te houden.

Slovenië

Slovenië wordt vaak vergeten. Zijn buren daarentegen zijn wel heel populair, Oostenrijk, Hongarij en Italië. Waarom Slovenië dan wat minder bekend is, is op zich een groot vraagteken. Het grenst aan de prachtige Adriatische zee en het wordt gescheiden van Oostenrijk door de prachtige Alpen.

Slovenië heeft een aantal streken die om toeristen roepen. Bled is zo’n regio die je gewoon moet bezoeken. Het biedt niet alleen een nationaal park aan, maar ook een fantastisch meer.

Een ander meer dat echt de moeite waar is, is Bohinj. Het enige gebouw dat er te bespeuren valt, is de oude Johannes Kerk. Even verderop vind je een waterval die voor prachtige idyllische taferelen zorgt. Ik ben alvast verkocht!

Aan de Adriatische kust vind je het sublieme Piran terug. De middeleeuwse look en de kleine straatjes moeten niet onder doen voor een aantal bekende Italiaanse dorpjes.

Montenegro

Nog zo’n parel aan de Adriatische Zee is Montenegro. Het grenst ook aan het bekendere Italië en rekent onder andere Kroatië en Servië tot zijn buren. 

De oude havenstad Kotor is een hidden gem in Europa. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het zit verborgen in een diepe inham van de Adriatische zee.

Het kleine eilandje Sveti Stefan klinkt jou misschien niet bekend in de oren, maar de sterren zijn al fan. Schoonheden Claudia Schiffer en Sophia Loren werden ooit gespot op het eiland van amper 1,5 hectare groot.

Tenby, Wales

Wales lijkt misschien op het eerste zicht niet zo aantrekkelijk, maar eens je wat foto’s bekeken hebt, ben je sowieso verkocht. Het kleine dorpje is volledig omwald waardoor de sfeer er subliem is. Plus, je krijgt er ook nog eens een fantastisch strand bij in de zomer. 

Als je dacht dat je alle mooie plaatsen in Europa gezien had, heb je het dus verkeerd! 

02.08.2016
Geschreven door Laura De SmetBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo