3

On Toe-Trend: d'Orsay

F
Trends

Dol op d’Orsay schoenen? Terecht, het zijn mooie eyecatchers om je outfit mee te vervolledigen, bovendien schuilt achter deze tenendecolleté een verhaal!

Als je de uiterst elegante d’Orsay schoenen ziet, kan je je moeilijk inbeelden dat dit model ooit ontstaan is als een mannenschoen.

Ben je nog in het stadium waarin je je fronsend afvraagt wat een d’Orsay schoen in godsnaam is? Dan volgen hier mijn excuses en een woordje uitleg! Het d’Orsay model zijn die elegante schoenen waarvan de zijkanten (aan 1 of 2 kanten) zijn uitgesneden tot op de zool. Hierdoor krijg je een mooie décolleté aan de tenen.

Terug naar het ontstaan van deze uiterst flatterende schoentjes. Het was de Fransman Alfred Guillaume Gabriel oftewel le comte d’Orsay, die in 1838 na een carrière in het leger deze schoen ontwierp omdat (hou je vast) hij zo gemakkelijk was om mee te wandelen en ook comfortabel zat bij bredere voeten.

On Toe-Trend: d'Orsay
3
Foto © le fashion
On Toe-Trend: d'Orsay
3
Foto © popsugar

Uiteindelijk werden ze zeer populair bij de dames van de aristocratie. Terecht! (Maar hoe die overgang gebeurd is weet ik niet, maar kan ik me er wel iets bij voorstellen ... “Schattie mag ik je legerschoentjes even lenen om naar de winkel te gaan, ze zitten zo gemakkelijk!”).

Na de nodige heisa omdat die ‘tenendecolleté’ eerst als provocerend werd beschouwd, werd het uiteindelijk een tijdloze en eindeloos elegante klassieker. Plat of met hakken, het brengt altijd het beste in je voeten naar boven! These shoes have come a long way ... van de Franse frontlinie naar de het frivole Franse koninklijke hof, tot de eyecatchers die ze nu op Instagram zijn.

25.04.2016
Geschreven door Isabelle LeempoelsBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo