0

Olympische spelen Rio 2016

F
Trends

4

Morgen beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat is niet alleen spannend nieuws voor de sportwereld, maar ook een groot gala in de mode-industrie.

De Olympische Spelen starten morgen op 5 augustus in één van 's werelds meest energieke steden, Rio de Janeiro. Een tal van ontwerpers hebben zich de afgelopen maanden beziggehouden met de outfits van de atleten. En jawel .... hun collecties doen de temperaturen alleen nog maar stijgen!

Lacoste voor team Frankrijk

Voor de tweede keer, na Sochi in 2014, zal Lacoste de Franse Olympische delegatie kleden. De karakteristieke krokodil en sportieve geest van Lacoste met de gekende polo T-shirts kenmerken de collectie van het Franse Olympische team. De inspiratie voor de outfits vindt zijn weerklank in de Lacoste SS2016-collectie. De atleten dragen hun outfits tijdens de openings- en afsluitende ceremonie, op het winnaarspodium en in het Olympisch dorp, waar de deelnemende sporters verblijven. In het najaar zijn de meeste ontwerpen te koop in de Franse winkels van het merk. 

SS2016 Lacoste
4
Foto © Lacoste
SS2016 Lacoste
4
Foto © Lacoste

Ralph Lauren voor team Amerika

Stella McCartney voor team Engeland

De Britse Rio-outfits zijn van de hand van Stella McCartney. Kenmerkend voor de ontwerpen is het patroon- en kleurgebruik dat overgenomen is van de vlag van het Verenigd Koninkrijk, de Union Jack. Stella was twee jaar bezig met het Olympische project. Ze creëerde 590 verschillende kledingstukken, die vervolgens geproduceerd werden door het sportmerk Adidas. Enkel op deze manier kon ze ervoor zorgen dat alle atleten een aangepaste outfit hebben voor hun discipline.

Stella McCartney
4
Foto © Vogue

We love the Olympics! 

04.08.2016
Geschreven door Lieselot LuykxWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten