0

Olé olé olé olé

F
News

6
29.06.2014
Geschreven door Kim De Craene

De Rode Duivels spelen in Brazilië. En ik woon in Brazilië. Que louco!

Ik moest en zou dus wat Rode Duivels-wedstrijden bijwonen. Gelukkig - voor onze jongens én voor mezelf - speelden we niet in Manaus of Recife (het Amazonegebied = sterven!) maar in Belo Horizonte, Rio en São Paulo. 3 steden dicht bij mekaar en niet té warm en vochtig.

De Rode Duivels in Brazilië
6
Foto © Kim De Craene
De Rode Duivels in Brazilië
6
Foto © Kim De Craene

Net toen ik tickets en logement voor de 1ste wedstrijd wilde regelen - in BH - zag ik een mailtje van Yoox passeren. De online boetiek gaf die dag 20% extra korting. Dus: in plaats van 2 tickets kocht ik 2 Dolce & Gabbana jurken. Oeps, budget op. Ach, er waren nog 2 wedstrijden. Voor de wedstrijd in Maracanã vond ik last minute op Facebook nog 2 tickets. Mazu en ik konden slapen bij een klasgenootje van mij uit de lagere school dat ik 25 jaar niet meer gezien had.

De Rode Duivels in Brazilië
6
Foto © Kim De Craene

De nacht voor de match reden we met de nachtbus naar Rio. Fantastisch, zo onverwacht op avontuur in Brazilië. De match was middelmatig, maar de sfeer in het stadium had iets magisch. De Rode Duivels bezig zien op die legendarische plek samen met 1000-den Belgische supporters is eenvoudigweg gezegd onvergetelijk

De Rode Duivels in Brazilië
6
Foto © Kim De Craene

En onze jongens wonnen de wedstrijdMuito louco! Wedstrijd 3 was een home match, het stadium Itaquerão ligt op een metrorit van ons appartement. Mazu noemde de Belgen een 'time de vergonha', het team der schaamte, omdat ze volgens hem zo slecht speelden. (Yep, Brazilianen leggen de lat hoog!) Maar de Belgjes deden het toch maar weer: we wonnen, en dat met slechts 10 man op het veld - waarvan enkele spelers op de bank - zonder kapitein. Vai Bélgica! Next stop: Estados Unidos. Yes, we can!

De Rode Duivels in Brazilië
6
Foto © Kim De Craene

P.S.: Wees gerust, ik heb de Belgen niet zomaar laten uitschelden. Nobody calls the Red Devils het team der schaamte. Ik overweeg een scheiding!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten