0

Oktober-november: voorbereiden op de modeshoots

F
Trends

3
09.02.2015
Geschreven door Ilja De Weerdt

De modeweken SS015 zitten erop! Het was weer een boeiende periode om ideeën op te doen, contacten aan te scherpen en te genieten van al dat moois rondom mij.

Ik heb weer heel wat mooie dingen gezien (waarvoor dank, designers!) waarmee ik weer aan de slag kan voor Knack Weekend: het bedenken van modethema’s, moods, en het gebruiken van inspiratiebronnen. Die vind ik terug in films, muziek, boeken, kunst, of soms gewoon door mijn ogen open te houden en naar buiten te kijken.

Oktober-november: voorbereiden op de modeshoots
3
Foto © Ilja De Weerdt

Ik laat me inspireren door kleuren, een zonsopgang –of ondergang, lichtspel, reflectie. I’m really old-school! Laat je fantasie spreken! De mijne is in elk geval groot! Ik ben een gevoelsmens!

NOVEMBER 2014

Modevergadering op de redactie. Samen met great ladies Ellen De Wolf (moderedactrice) en Lene Kemps (hoofdredacteur) brainstormen we over wat we gespot hebben, hoe we dat zullen vertalenen in welk nummer het zal verschijnen… Dat neemt altijd een paar uurtjes in beslag, maar het is in goed gezelschap! 

De vergadering gaat vooraf aan de persdagen in Antwerpen, Brussel en Parijs. Daar worden de collecties, producten en accessoires van het komende seizoen voorgesteld aan de voltallige pers en maken we een eerste selectie van wat we in onze shoots willen gebruiken.

 

UPR
Tandem
Oona
Pure
Sophie Carrée

Ik krijg er meestal een stijve arm van, door het urenlang selecteren van de stuks die we graag zouden shooten. Je kan het vergelijken met een work-out van de armen! 

Oktober-november: voorbereiden op de modeshoots
3
Foto © Ilja De Weerdt

In november plannen we ook al onze producties: ik stel de teams en modellen per shoot samen en samen hollen we achter de locaties aan! Mijn fantastische assistent, Francis Boesmans (we’re celebrating our 5th anniversary this year! Yaaaaaa!) zorgt ervoor dat alle geselecteerde stukken een mooi plaatsje krijgen (he’s very picky! Love that!) in onze werkkamer en is dan samen met mij startklaar om erin te vliegen!

Er wordt een styling gemaakt per thema (zo’n 10 tot 14-tal per seizoen) in de werkkamer en een selectie bij de internationale merken, die dan opgevraagd worden bij de juiste contacten. En dan is het stress! Let me explain. De helft van de styling is namelijk al klaar, op de rest moet je wachten tot soms twee dagen voor de shoot. I can tell you one thing: dat is niet goed voor mijn hart!! ;-)

Dus, je wacht dan (geduldig) af en hoopt dat Vogue of Harper’s Bazaar niet dezelfde look op hetzelfde moment willen, want dan kan je ‘t wel vergeten. ;-(

Bang afwachten dus op de internationale pakketjes.

To be continued, Belmodo friends!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten