0

Netflixen en bingewatchen zijn zo 2016

F
News

6
24.12.2015
Geschreven door Danique Hoofwijk

Met de komst van Netflix is het klassieke televisiekijken langzaamaan naar de achtergrond verschoven.

Naast een handjevol televisieprogramma’s die ik nog in de avond kijk, staan er tegenwoordig genoeg series op mijn avondprogramma. De term Netflix-addict is mij daarom ook op het lijf geschreven: dat gelukzalige gevoel wanneer eindelijk het nieuwste seizoen van mijn favo serie beschikbaar is om te bingewatchen... Ik ben ook altijd weer zoekende naar nieuwe series en het obsessief bijhouden van alle series in de app ‘Next Episode’ staat standaard open. Yes, Netflix is my middle name.

Netflixen en bingewatchen zijn zo 2016
6
Foto © Danique Hoofwijk
Netflixen en bingewatchen zijn zo 2016
6
Foto © Danique Hoofwijk
Netflixen en bingewatchen zijn zo 2016
6
Foto © Danique Hoofwijk

Dit is momenteel mijn top 6 van favoriete series:

  • Op 1 staat momenteel Luther; een super spannende, Britse psychologische politieserie. Met Idris Elba als detective chief inspector John Luther. Opgepast, 1 keer kijken is blijven kijken!
  • Nummer 2 is voor Jessica Jones. Hoewel ik in eerste instantie niet zo'n grote fan ben van Marvel, moet ik zeggen dat deze mij wel boeit. Jessica is een superheld die beschikt over een bijzondere gave die niemand anders heeft. You go girl!
  • De 3e plek is gereserveerd voor Homeland; een serie die zelfs na seizoen 4 spannend blijft. CIA agente Carrie Mathison is ervan overtuigd dat een Amerikaanse marinier een spion is voor Al Qaida en in contact staat met hen om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren. Erg actueel, met elke keer weer een goede cliffhanger.
  • Op 4 vind je Fargo; een ietwat vreemde dramareeks met de nodige dosis droge en soms zelfs zwartgallige humor, die er voor zorgt dat je wil blijven kijken. 
  • Nummer 5? Die is voor House of Cards; een politieke dramaserie die de televisiewereld compleet op z’n kop heeft gezet. Kevin Spacey (props voor deze acteur) speelt in de hoofdrol Frank aka Francis Underwood, een genadeloos, ambitieus en manipulatieve politicus in Washington. Vanaf eind februari weer te zien en ik kan echt niet wachten!
  • Op de laatste plek, nummer 6, is How to get away with murder te vinden; wederom een thriller over een top advocate, gespeeld door Viola Davis, die haar rechtenstudenten leert hoe je een veroordeling kunt ontlopen, zelfs als het om moord gaat. Vanaf eind februari weer te zien!
Netflixen en bingewatchen zijn zo 2016
6
Foto © Danique Hoofwijk

Dit is uiteraard maar een greep uit mijn giga serie-lijst, want naast deze zes kijk ik er nog ruim twintig #guilty…. Mocht jij nog een serie weten die ik zeker moet kijken, laat het dan vooral  weten; ik heb er namelijk nooit genoeg!

Liefs, Danique

Netflixen en bingewatchen zijn zo 2016
6
Foto © Danique HoofwijkWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten