0

Music Maestro

F
News

1
05.03.2016
Geschreven door Basten Basstanie

Een enorme passie van mij is ongetwijfeld muziek. Uren kan ik mijzelf bezig houden met het beluisteren van artiesten en bands.

In mijn atelier staat de muziek nooit stil en die beperkt zich echter ook niet tot één genre. Ik kan jullie allen belasten met een overload aan muzieknummers en albums. Maar laat ik me voor de gelegenheid beperken tot een ‘best of’-lijst. Here we go!

 

Beste Nummer

Ongetwijfeld 'Varúð' van Sigur Rós! Just take a second and listen. Alles aan dit nummer is geniaal!

 

Beste Album

De vrienden die me goed kennen weten ongetwijfeld dat ik een immens grote fan ben van de Red Hot Chili Peppers. Het album dat ik doorheen de jaren het meest heb gedraaid is ongetwijfeld Stadium Arcadium.

 

Beste Artiest

Woodkid, without a doubt. Schrijven, zingen, regisseren, beste liveshow ooit en vol energie. The man has it all! 

'Run Boy Run' was mijn nummer voor mijn eindejaarshow en zijn meest recente schijf 'Volcano' is om kippenvel van te krijgen!

 

Beste Artieste

Nina Simone. Jazz van het hoogste niveau en met een statement. Een echte vrouw met ballen aan haar lijf! Sit back and enjoy.

 

Beste Videoclip

Again, Sigur Rós is on the charts, dit maal met 'Valtari'. Neem eventjes tijd en laat deze clip je verbazen.

 

Begrafenisnummer

Misschien raar dit te vermelden maar laat ik alvast een reservatie boeken op 'Terrible Love' van The National. Zonder twijfel mag deze zeker niet ontbreken.

Beste nummer van 2015

'Mountain at my Gate' van Foals, qua opbouw vergelijkbaar met 'Terrible love' en 'Varúð'. Ik kan echt genieten van een zachte opbouwend nummer dat eindigt met een knaller van instrumenten. Meebrullen geblazen!

Beste wekkernummers

Deze krijgt een gedeelde plaats. Om chill op te staan staat de wekker paraat met 'Source' van Fever the Ghost (MGMT fans will love this one). De actievere wekker staat paraat met 'Hang Loose' van Alabama Shakes!

 

Favoriete karaoke nummer

'Take me out' van Franz Ferdinand is ongetwijfeld het nummer bij uitstek dat ik in volle borst mee roep. Zingen is niet mijn sterkste kant, dus het is echt wel roepen!

 

Golden oldie

Deze was niet makkelijk om maar eentje te kiezen. Dus vandaar dat ik eventjes wat broederliefde er aan toevoeg en koos voor 'Sound of Silence' van Simon and Garfunkel. Siemon, deze is voor jou!

 

Feel good song

'Electric Feel' van MGMT. Eventjes achterover liggen en genieten!

 

Feel bad song

Voor een zeldzame keer is de cover beter dan het origineel en dit deed Johnny Cash met 'Hurt'. Een topper van een stem, tekst en sfeer. Om stil van te worden...

Roadtrip song

Afsluiten doen we met een plaatje dat redelijk leeftijdsgebonden is. Voor de mensen die ongeveer mijn leeftijd delen en ooit in hun jeugd de film Matilda hebben gezien kennen ongetwijfeld 'Send me on my way' van Rusted Root. Jeugdnostalgie en perfect voor op reis te gaan!

 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten