0

Museumnacht in het MOMU

F
News

4

Tijdens de museumnacht op zaterdag 6 augustus 2016, kan je naast tentoonstellingen van musea in Antwerpen, genieten van nachtelijke excursies, zomerbars, dansinitiaties en concerten.

Alternatief museumbezoek in het MoMu

In het ModeMuseum van Antwerpen kan je terecht voor een alternatief museumbezoek. De tentoonstelling Game Changers gaat haar laatste weken in. De tentoonstelling brengt een ode aan ontwerpers die zorgden voor het ontstaan van een nieuw silhouet waarbij het lichaam meer bewegingsruimte krijgt. 

Nog tot zondag 14 augustus 2016 kan je er meer dan 100 unieke couture en prêt-à-porter silhouetten ontdekken van onder meer Cristobal Balenciaga, Madeleine Vionnet, Gabrielle Chanel, maar ook Ann Demeulemeester, Yohji Yamamoto en Maison Martin Margiela kan je er gaan bewonderen. Tijdens Museumnacht bezoek je deze expo helemaal gratis.

Ultimate abstraction
4
Foto © ModeMuseum Antwerpen
Rik Wouters
4
Foto © ModeMuseum Antwerpen

Rik Wouters & het huiselijk utopia

Samen met KMSKA blikt MoMu vooruit op de najaarstentoonstelling, Rik Wouters & het huiselijk utopia, 100 jaar na zijn overlijden. Jong modetalent Charlotte De Geyter studeerde dit jaar af aan de Antwerpse Modeacademie met de collectie ‘How to Catch a Fish’. Deze collectie won de MoMu award en kan men momenteel bezichtigen in de galerij van het modemuseum. Haar sterk grafisch repertoire vormt de leidraad voor haar collectie. De Geyters’ collectie gaat in tegen het gejaagde ritme van deze samenleving. Voor museumnacht liet ze zich inspireren door de schilderijen van Rik Wouters, die ook de kleine dagelijkse dingen met veel licht en kleur in beeld bracht.   

Illustratie mastercollectie Charlotte De Geyter
4
Foto © Charlotte De Geyter

Tickets museumnacht

Wil je graag met je vrienden of familie naar de Museumnacht? Koop een Museumnacht polsbandje via de website. Het polsbandje geeft je toegang tot de 22 musea en de pendelbussen. 

Have fun!

04.08.2016
Geschreven door Lieselot LuykxWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten