0

Mooi vanbinnen & vanbuiten

B
Make-up

2

Wanneer een gerenommeerde visagiste een boek uitbrengt, staan wij aan te schuiven. Maar Elke Willemens 'Make-up. My Story’ is niet zomaar een beautyboek.

Elke Willemen is geen onbekende in beautyland. Jarenlang schuimde ze als senior make-up artist voor MAC Cosmetics alle Fashion Weeks af en gunde ze de Belmodo-lezers zelfs al een blik achter de schermen.

Tot het haar te veel werd en ze een burn-out kreeg. Dat haar boek 'Make-up. My Story' (€ 29,99) een schat is aan handige make-up- en skincare tips & tricks en andere beautygeheimen, staat buiten kijf. Maar het boek kijkt ook verder dan het laagje verf op je gezicht.

makeupmystory-elkewillemen-belmodo2
2
Foto © Belmodo

Verrassend voor een beautyboek: het eerste hoofdstuk spitst zich toe op innerlijke schoonheid. Innerlijke rust, zelfliefde en zelfreflectie staan daarbij centraal. Ze vertelt openhartig over haar burn-out, maar vooral ook over hoe ze haar leven weer op de rails kreeg en zichzelf opnieuw gevonden heeft.

Want dat ze die burn-out overwonnen heeft, staat wel vast. Op de voorstelling van haar boek blaakt een innemend spontane Elke van de energie. Terecht ook, want er zitten grootse plannen aan te komen. Haar hectische leven bij MAC heeft ze voorgoed achter zich gelaten, maar vanaf november start ze samen met steun & toeverlaat Tom Vandewalle met make-uplessen in hun gloednieuwe Bonnie & Clyde Studios. En daarmee toont ze perfect dat een burn-out allesbehalve het einde hoeft te zijn, integendeel. In dit geval was het duidelijk slechts het begin van een nieuw hoofdstuk. To be continued... 

'Make-up. My Story' is kort samengevat the best of both worlds: zowel de glitter & glamour van uiterlijke schoonheid als het zenaspect van innerlijke schoonheid komen hier mooi aan bod. Meer dan een beautyboek is 'Make-up. My Story' een feelgoodboek: hoe voel je je goed in je - al dan niet gemaquilleerde - vel? Je hoeft maar te kijken naar Elke zelf en je snapt het meteen: true beauty comes from within.

21.10.2015
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten