0

Modeacademies slaan de handen in elkaar

F
News

3

De Modeacademies van Brussel en Antwerpen werken voor de allereerste keer samen rond de posters van hun eindejaarshows.

Jaarlijks zakken er duizenden fashion lovers en professionals van over de hele wereld af naar de eindejaarsdefilés van de Modeafdelingen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten – AP Hogeschool Antwerpen en de Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de la Cambre in Brussel. Studenten uit alle jaren stellen er hun beste ontwerpen voor aan het grote publiek.

Dit jaar werkten de Modeafdelingen samen rond hun posters voor de eindejaarshows. De slogan die de nieuwe posters van Brussel én Antwerpen siert: "STOP TERRORISING OUR WORLD", een sterk signaal tegen terrorisme, geïnspireerd op de befaamde tuniek uit Walter Van Beirendonck's Fall 2015 collectie.

Defiléposter Antwerpen
3
Foto © Production Walter Van Beirendonck - Photography Ronald Stoops - Make-up Inge Grognard - Styling Dirk Van Saene - Graphic Design Paul Boudens - Photo Assistance: Jorre Janssens & Sander
Defiléposter Brussel
3
Foto © Photography Pierre Debusschere - Art Director Pierre Darras - Model Débora Fernandes Teixeira - Make-up Florence Samain - Graphic design Steve Jakobs - Retouching Ismaël Moumin for 254Forest - Font & Layout Steve Jakobs

Van Beirendonck, hoofd van de Modeafdeling Antwerpen, vond het idee eerst een beetje vreemd, maar besefte snel dat het een buitenkans was. 

“Het wordt tijd dat we komaf maken met die zogezegde scheiding tussen de Antwerpse en Brusselse mode. Plus, we geven hiermee uiteraard ook een politiek signaal: tegen terrorisme.” - Walter Van Beirendonck

Ook Tony Delcampe, hoofd van La Cambre, is tevreden over de samenwerking. 

“Walter en ik hebben nooit persoonlijk geclasht terwijl onze opleidingen toch vaak tegen elkaar uitgespeeld werden, maar we hebben ook nooit samengewerkt. Het is mooi om nu eensgezind en met één duidelijke boodschap naar buiten te komen.” - Tony Delcampe

SHOW2016 & PARCOURS Antwerpen

Het eindejaarsdefilé SHOW2016 van de Modeafdeling Antwerpen vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2016 in Park Spoor Noord. Voor een seat betaal je € 35, voor een staanplaats € 15.

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 kan je ook het installatieparcours van de masterstudenten bezoeken doorheen Antwerpen. Je krijgt er een unieke blik achter de schermen bij het creatieproces van de collecties. Hiervoor betaal je maar € 12.

Voor meer info kan je de website van de Modeafdeling Antwerpen bezoeken. Gaan jullie ook kijken naar de creaties van onze toekomstige modetoppers?

11.05.2016
Geschreven door Babs GabrielWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten