0

Mode en Dans clash

F
News

6
13.06.2014
Geschreven door Branko Popovic

Iris van Herpen ontwerpt de kostuums voor choreograaf Nanine Linning. Afgelopen september stuurde Rick Owens een groep stepping dansers de catwalk op tijdens Paris Fashion Week en Viktor & Rolf gingen een samenwerking aan met Het Nationale Ballet. Mode en dans gaan hand in hand.

FASHIONCLASH en de Nederlandse Dansdagen bieden dit jaar jonge modeontwerpers en choreografen een uniek platform om de schoonheid die zij creëren te tonen. Met deze 2 bijzondere projecten, Distinguished Dreams en (OLD)Fashion(ed), worden dans en mode op een nieuwe wijze gepresenteerd aan het publiek.

Mode en Dans clash
6
Foto © Branko Popovic
Mode en Dans clash
6
Foto © Branko Popovic
Mode en Dans clash
6
Foto © Branko Popovic

Terwijl FASHIONCLASH Festival al los gebarsten is vandaag in Maastricht wordt er nog steeds tot in de late nacht gewerkt. Dat is zeker het geval bij het team Andrea Leine (choreograaf), Linda Friesen (ontwerper) en Ingrid Reinhoud (ambachtsvrouw) waar ik gisteren even een kijkje kwam nemen. Zij zijn een groep deelnemers van (OLD)Fashion(ed), het project dat tot stand is gekomen in samenwerking met Nederlandse Dansdagen, Museum aan het Vrijthof en FASHIONCLASH.

Mode en Dans clash
6
Foto © Branko Popovic

In het project (OLD)Fashion(ed) ontwerpen een 4tal duo’s van ambachtslieden en jonge modeontwerpers een collectie kleding en bijbehorende accessoires. Het project is een perfect voorbeeld van waar FASHIONCLASH voor staat: een ontmoeting tussen disciplines, talent, mensen en deze keer ook nog generaties.

Mode en Dans clash
6
Foto © Branko Popovic

Bij deze alvast een voorproefje, en aanstaande zondag 15 juni 2014 wordt de performance opgevoerd in de expositieruimte
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten