1

Mijn leven in Amsterdam

F
News

25.07.2016
Geschreven door Dieter De Cock

De allereerste keer dat ik naar Amsterdam kwam was in augustus 2006 voor een Madonna-concert.

In die periode had ik reeds vier jaar bij de Antwerpse ontwerper Stephan Schneider gewerkt, nadat ik was afgestudeerd aan KASK Gent, en was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Herinnering aan afstudeercollectie KASK Gent in 2002.

Dus combineerde ik het weekendje en het concert met een gesprek bij het recruteringsbureau HTNK. Zij zijn gespecialiseerd in jobs in de modesector, dus dat was het ideale moment om te kijken of er open vacatures waren bij hun klanten.

Zij zagen wel wat in me en stelden me voor bij Viktor&Rolf, een week later was ik terug in Amsterdam voor mijn jobinterview bij de heren. Het interview was met 4/5 personen … en ik had blijkbaar indruk gemaakt, want ik kreeg de job aangeboden als menswear designer. Alles ging toen razendsnel en ik moest bijna onmiddellijk verhuizen richting Amsterdam.

Ik woon er inmiddels 10 jaar en de stad verrast me nog steeds. Ik had nooit gedacht dat ik hier zo lang zou blijven toen ik voor m'n eerste job bij Viktor&Rolf verhuisde. Het is niet ver van België, maar toch vond ik het een beetje een andere wereld in het begin. Ik werd echter al snel verliefd op de Nederlandse hoofdstad. De eerste maanden was ik elk weekend toerist in eigen stad en ontdekte ik weer iets nieuws in een andere buurt.

M'n favoriete uitzicht vanop de brug bij Binnenkant, zowel 's ochtend als 's avond een fantastisch beeld waar ik niet genoeg van kan krijgen.

Elke buurt heeft z'n eigen gevoel en sfeer. Ik woon zelf al 10 jaar in stadsdeel 'Centrum', maar plekken als 'West', 'Oud-Zuid' en (recentelijk) 'Oost' zijn ook hele leuke buurten waar het fijn vertoeven is. Ik woonde de eerste 3,5 jaar in een kleine studio bij Museumplein … fantastische plek om te wonen, maar de woning zelf was te klein na een tijd.

Ik vond gelukkig snel een nieuwe woning, want een appartement of huis vinden is best een challenge hier, waar ik nu al 6,5 jaar woon. Het is de benedenverdieping van een typisch oud Amsterdams pand. Dichtbij de Chinese buurt en Red Light district, dus altijd wat te beleven… in de positieve én negatieve zin.

Voorgevel waar elke zomer opnieuw de stokrozen bloeien.

De oude schouw in de woonkamer is één van mn favoriete dingen aan het huis.

Grappig genoeg was dit huis in de jaren 30 het eigendom van een kleermaker. Het lot heeft me hier dus gebracht, denk ik dan maar.

Ik woon er samen met m'n partner Ernst en onze boxer Boy. Ik leerde Ernst kennen toen ik bij m'n vorige baan, als head designer van Cold Method, op zoek was naar nieuwe gezichten voor het merk. Het klikte meteen en dat hadden mn ex-collega's snel door.

Op mijn afscheidsshow voor het merk, werd ik verrast door Ernst, die met een reusachtige bos bloemen na de finale naar me toe kwam. Ik denk dat iedereen in de zaal al door had wat er aan de hand was … sindsdien zijn we ook bij elkaar gebleven.

Voor mijn huidige baan bij Calvin Klein Jeans ben ik vaak aan het reizen, dus moet ik m'n twee 'mannen' vaak missen. Daarom probeer ik zoveel mogelijk mijn vrije weekends aan hen te spenderen.

Niks leuker dan in het weekend te chillen met de hond.

Als je wil is er altijd wel wat te beleven in Amsterdam. Je kan het zo druk maken als je zelf wil. Cultureel staat er ook altijd wel wat op de agenda: concerten, dansvoorstellingen, interessante tentoonstellingen … je zal je hier niet snel vervelen!

Ook 'sociaal' zijn er genoeg momenten om je huis uit te komen. Ik heb hier al genoeg leuke feestjes en borrels meegemaakt. Zo hadden we onlangs nog Bal Masque om Moet&Chandon te vieren.

Stay tuned want in mijn volgende post toon ik jullie met veel plezier mijn favoriete plekken in Amsterdam!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo