9

Mijn 14 hotspots in Antwerpen

F
News

28.03.2016
Geschreven door Jody Van Geert

Ik woon sinds enkele jaren in Antwerpen. Graag laat ik jullie mijn favoriete hotspots zien, opgedeeld in 3 categorieën: restaurants/cafés, winkels & random hotspots. So here we go!

1. Bourla café

Ik hou van het klassieke kader en deze plek doet wat denken aan een Franse brasserie. Meestal kom ik hier iets eten over de middag. Je kan hier aan de toog zitten en eten voor een goede prijs én ik ben hier altijd heel snel bediend. Niet onbelangrijk met mijn drukke schema.

 • Graanmarkt 7, 2000 Antwerpen

2. Roji

Een prachtig maar vooral een gezellig sushi restaurant. Ze hebben er een open haard met comfy zetels en bovendien serveren ze de beste gin tonics! Mij vind je daar vaak op een zondagavond voor de haard met een cocktail.

 • Oude Koornmarkt 26, 2000 Antwerpen

3. Local Store

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Local Store

Dit is een leuke en hippe ontbijt- of lunchplek. Ze werken vooral met lokale producten uit Antwerpen, maar ook met lokale producten van kleine producenten uit het buitenland. Kwaliteit primeert in hen aanbod. Zelf ben ik verzot op de 'ballekes' met quinoa en warme groenten.

 • Everdijstraat 20, 2000 Antwerpen

4. Matterhorn

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Joy Thielemans

Dit pand bevindt zich tussen alle winkels, ideaal dus om snel nog een koffie te drinken of een yoghurt met muesli en vers fruit te eten voor ik begin aan mijn shoppingjacht. 's Avonds kan je er dan weer terecht voor lekkere afterwork drinks.

 • Huidevetterstraat 1116, 2000 Antwerpen

5. Yam Thai

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Birger DG

Wie verzot is op Thai food moet sowieso naar Yam Thai. Het bekende acteurskoppel Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck zijn begeesterd door Thailand en hebben het eten naar hier gebracht. Hooray for that! Ik neem er altijd de kippensatés & marinated beef strips.

 • Volkstraat 76, 2000 Antwerpen

6. Huis A. Boon

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Evy Raes

Deze handschoenenwinkel is een gevestigde waarde. Sinds 1884 vertroeft deze unieke zaak in het hartje van Antwerpen. Wanneer je het winkeltje binnenkomt, word je omringd door allemaal doosjes en schuifjes waar de befaamde handschoenen inzitten. Het zijn meer dan 10.000 paar handschoenen in verschillende kleuren en maten, maar je wordt er vriendelijk wegwijs gemaakt. Het is er moeilijk kiezen in het ruime gamma!

 •  Lombardenvest 2, 2000 Antwerpen

7. Coccodrillo

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Coccodrillo

Dé schoenenboetiek van Antwerpen. In de ruime winkel heb je een grote keuze aan bekende merken van zowel Belgische ontwerpers als buitenlandse ontwerpers als A.F. Vandevorst, Veronique Branquinho, Ann Demeulemeester, Balenciaga, Marc Jacobs, Maison Martin Margiela, Prada, ...

 • Schuttershofstraat 9, 2000 Antwerpen

8. Les Hommes

Bart Vandebosch en Tom Notte van Les Hommes studeerden beiden aan de Antwerpse Modeacademie en startten in 2002 samen een label voor mannenkleding. Ze refereren vaak naar de archetypes van de mannelijke stijl, van Victoriaanse dandy's tot Werner Herzog's Fitzcaraldo en de losse sportkledij en elegantie van de jaren 30. Het duo opende in 2010 hun 1e flagship store in Antwerpen. Mijn eerste samenwerking is al meer dan 10 jaar geleden, dat was voor een opdracht met Peter Van de Veire. Nu werk ik heel vaak met hen samen en daardoor zijn we ook goede vrienden geworden, ik vind het altijd leuk wanneer dat het geval is!

 • Hopland 53, 2000 Antwerpen

9. Shanti Bazaar

In deze shop worden T-shirts op een ludieke wijze bedrukt. Je kan het zo gek niet bedenken. Ik heb ooit ‘Belgians do it better’ laten maken om naar een defilé te gaan in Milaan van Les Hommes en ik moet zeggen dat ik er enorm veel positieve reacties op gekregen heb. 

 • Jezusstraat 12, 2000 Antwerpen

10. Verso Boutique

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Verso

De 1e winkel in het Antwerpse waar ik, helemaal van Aalst, samen met mijn mama langs ging op mijn 21e verjaardag. Ik kocht er toen een ribfluwelen broek en een coltrui van Dolce & Gabbana. Tot op vandaag blijft het mijn go-to spot!

 • Lange Gasthuisstraat 9, 2000 Antwerpen

11. The Brick

Hier ga ik enorm graag fitnessen, ik probeer 3 tot 4 keer per week te sporten. Veel vrienden van mij gaan er ook heen, perfect om de dag samen te beginnen!

 • Waalsekaai 57, 2000 Antwerpen

12. Bourla Theater

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Yozo

Van tijd tot tijd pik ik graag een theatervoorstelling mee en de locatie hier alleen al zorgt voor hopen inspiratie.

 • Komedieplaats 19, 2000 Antwerpen

13. Café Hessenhuis

Dé gay spot in Antwerpen. Overdag is het hier een gewoon café, dat zelfs in vergelijking met een koffietafel saai aandoet, maar op donderdag, vrijdag, zaterdag en zelfs zondag loopt alles hier gewillig uit de hand. Velen aanschouwen dit als de foutste bar ever, maar ik heb hier al fantastische avonden beleefd.

 • Falconrui 59, 2000 Antwerpen

14. Magic

Eén van de weinige toffe clubs in Antwerpen en als je iets te diep in het glas hebt gekeken dan kan je een hotelkamer huren boven de Magic voor € 89 en kan je uitslapen tot 14:00. Genoeg tijd om de magic haar gang te laten gaan dus. 

 •  Desguinlei 94, 2018 Antwerpen

De Koninklijke Crypte

Mijn 15 hotspots in Antwerpen
9
Foto © Panoramio

Niet in Antwerpen maar wel een coole plek!

De Koninklijke Crypte is een grafkelder die zich onder de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Laken bevindt. Hier worden alle gestorven leden van het Belgische koningshuis begraven. Een vreemde plaats misschien en ook niet in Antwerpen, maar als het me allemaal even teveel wordt, trek ik er heen op een zondagnamiddag en zie ik plots weer alles helder.

 • Koninklijk Parklaan 13, 1020 BrusselBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo