0

Meeting Raf Simons

F

5
27.10.2014
Geschreven door Boy Kortekaas

Toen ik jonger was, droeg ik echt eender wat (vooral de herinnering aan mijn gele broek blijft mij achtervolgen). Laat staan dat ik iets van mode afwist.

Toen ik jonger was, droeg ik echt eender wat (vooral de herinnering aan mijn gele broek blijft mij achtervolgen). Laat staan dat ik iets van mode afwist. De stap om modefotograaf te worden lag dus niet voor handen. Mijn grote droom was eigenlijk National Geographic fotograaf te worden, de wereld rond te reizen om de zotste plekken op aarde te ontdekken of mezelf helemaal af te zonderen tussen de wilde dieren. Nu - vele jaren later - is het allemaal een beetje anders gelopen dan ik ooit had verwacht.

Ik was 19 toen een vriendin vroeg of ik samen met haar als moral support mee wou gaan naar een casting. Ze had ergens in de krant gelezen dat een Antwerpse ontwerper, Raf Simons genaamd, een open call hield en dat ze zowel mannen als vrouwen zochten. Tijdens het wachten tot het eindelijk aan haar was, kwam er plots een man naar me toe die vroeg of ik al was langs geweest om enkele kledingstukken te passen. Met een knalrode kop zei ik snel dat ik niet voor de casting was gekomen, maar de man bleef aandringen om toch iets te passen. 

Uiteindelijk heb ik me toch laten overhalen om het te doen en blijkbaar was dat toch niet zo’n stom idee als ik 1st dacht. Ik werd geboekt als model voor de voorstelling van de SS2004 collectie in Parijs. Sindsdien mocht ik elk seizoen mee als model.

Meeting Raf Simons
5
Foto © Boy Kortekaas

Als model voor Raf Simons. 

Helemaal gefascineerd door de nieuwe wereld die voor mij open ging, legde ik alle backstage gebeurtenissen vast op beeld. Op een keer vroeg Raf me of ze de foto’s eens mochten zien en kennelijk vielen ze best in de smaak. Ze werden gebruikt op de cover van de lookbook en ik kreeg de kans om mijn 1ste officiële opdracht als modefotograaf te doen. Zo schoot ik o.a. de campagnebeelden van de Raf Simons x Fred Perry collectie en de Raf Simons x Eastpak collab.

Meeting Raf Simons
5
Foto © Raf Simons x Fred Perry
Meeting Raf Simons
5
Foto © Belmodo

Ondertussen zijn we al 10 jaar verder. Hoewel ik vandaag meer bezig ben met muziek dan met fotografie, blijft mode nog steeds een grote passie van mij. Elk seizoen wanneer de nieuwe collectie van Raf Simons in Parijs wordt voorgesteld, ga ik dan ook supergaag mee. Ik shoot dan alle looks die in de running zijn om op de catwalk getoond te worden en uit die foto’s wordt dan de selectie gemaakt van de final looks.

Meeting Raf Simons
5
Foto © Boy Kortekaas

De looks voor de show van Raf Simons backstage tijdens Paris Fashion Week. 

De samenwerking met Raf is altijd supervlot gegaan. We delen allebei een passie voor muziek en doorheen de jaren heeft hij mij superveel bijgebracht over kunst. Mijn favoriete boek dat hij mij ooit aanraadde, is er een van Jeff Wall. Go google that!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten