0

Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse

B
Hair

8

Topmodel Mariacarla Boscono over haar natuurlijke haarkleur, haar droomkapsel, haar favoriete haarproducten, haar rolmodel en haar leven als moeder!

Ze heeft het wereldrecord aantal modeshows in 1 seizoen op haar naam (75!) staan en was al de muze van o.a. Givenchy en Dolce & Gabbana, maar nu is de Romeinse schone ook de gloednieuwe brand muse van haarverzorgingsmerk Redken 5th Avenue. En met medemuzen als actrices Suki Waterhouse, model Soo Joo Park en plus-sizemodel Crystal Renn is ze in goed gezelschap! Belmodo ontmoette haar op de laatste dag van Paris Fashion Week, in een zonovergoten hotelsuite. Hoe je er zo ravissant vermoeid kunt uitzien is me een raadsel, maar gelukkig vertrouwde het Italiaanse topmodel me een aantal beautytips toe…

Daar zit ze dan, lekker relaxed in een suite van het statige Le Bristol-hotel in de Rue du Faubourg Saint-Honoré. We beginnen het interview om 17:15, een uur later dan gepland, en ze blijkt al bezig te zijn van 10:00. Ik vrees stiekem een beetje voor een afgematte, weinig spraakzame diva, maar Mariacarla Boscono is meteen extreem sympathiek en joviaal, ondanks de lange dag en vele interviews die ze al achter de rug heeft. “Sorry, ik heb bijna geen stem meer,” fluistert ze me hees toe, “dus het was niet makkelijk om al die interviews te geven. Het eerste interview vandaag was min of meer in gebarentaal. Zo van: ‘Dit product. Haar. Wrijf-wrijf.’ Ik had zo’n medelijden met de journalist!

Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse
8
Foto © Redken

Mariacarla’s prachtige lange, sluike haren zijn niet de enige reden waarom ze de perfecte Redken-muze is, ze blijkt ook een kleine obsessie te hebben voor haar en haarproducten. “Doorheen de jaren had ik zoveel problemen met mijn haar. Ik ken Guido [Palau, bekende hair stylist en ook global creative director bij Redken nvdr] al 17 jaar. Dus van nog voor ik een contract had bij Redken. Op een dag was mijn haar verbrand, en Guido zei: “Oké, gebruik dit maar eens.” En nu ben ik echt verslaafd aan dit product! Ik gebruik het constant! En het ruikt ook heerlijk. Dus toen Redken mij dan vroeg om ambassadrice te worden, dacht ik: oh my God, dit is een droom! Bovendien ben ik een beetje bezeten door mijn haar: ik borstel het vaak, heb altijd een haarborstel op zak, en gebruik constant leave-inconditioner. Zo voel ik me meteen opgefrist en ruikt mijn haar heerlijk. Dus Redken en ik zijn een uitstekende combinatie.”

Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse
8
Foto © Redken

Het product waar ze het over heeft - en tevens haar favoriete haarproduct ooit, je weet wel, dat ene product waarvan ze een voorraad zou meezeulen naar een onbewoond eiland - is Redkens All Soft Supple Touch Softening Cream-Spray, een soort leave-inconditioner met arganolie. Mariacarla graait het enthousiast van de tafel tussen ons in om het te tonen. “Dit is zelfs mijn eigen flesje, het komt recht uit mijn handtas! Ik heb fijn haar, dus het zit vaak vol knopen, zoals nu bijvoorbeeld. Met deze leave-inconditioner kan ik gewoon sprayen, borstelen en mijn haren zijn weer goed als nieuw. It’s so gooooood!

Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse
8
Foto © Redken
Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse
8
Foto © Redken

Eén blik op haar ravenzwarte lokken en deze leave-inconditioner staat mentaal op mijn beautywishlist. Want het haar van een topmodel krijgt heel wat te verduren natuurlijk. Bovendien houdt Mariacarla zelf ook van wat afwisseling. “Ik hou ervan om van kapsel te veranderen. Ik heb al blond haar gehad, een pixiecut, een bob, een froufrou… Ik heb echt al alles gehad!” Maar dat signature zwarte kapsel waarmee Mariacarla Boscono is uitgegroeid tot een van de meest gegeerde modellen ter wereld blijkt niet haar natuurlijke haarkleur te zijn! “Mijn haar is gekleurd,” vertrouwt ze me toe, “mijn natuurlijke haarkleur is eigenlijk asblond. Maar ik vond dat zwart me goed stond. Ik vond het heel mooi, en het is ook makkelijk om het gewoon zwart te houden. Bovendien zijn er maar weinig zwartharige modellen, dus dat vond ik leuk. Ik dacht: ik wil graag anders zijn dan de anderen. En voilà.

Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse
8
Foto © Redken

Haar droomkapsel blijkt dan weer allesbehalve haar iconische sluike haar te zijn. “Oh my God, ik zou iets geks kiezen! Ik weet niet meer welk seizoen het was, maar ze hebben mij ooit eens een Diana Ross-kapsel gegeven: 3000 extensions in kroezelige krulletjes. Ik ben gek op krullen. Dat zou ik willen, maar dan met misschien iets grotere krullen dan bij een afrokapsel. Ja, dat wil ik om uit te gaan vanavond, want met zo’n kapsel zie je er altijd geweldig uit! Kijk maar naar Beyoncé! Ik ben zo jaloers! In mijn volgende leven wil ik een afro! Jij toch ook, met je lange, steile haar? Je wil altijd het kapsel dat je niet hebt…"

Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse
8
Foto © Redken

Als ik haar vraag naar het beste beautyadvies dat ze ooit gekregen heeft, geeft ze me tal van goeie beautytips. “Guido heeft me vaak gezegd, wanneer mijn haar een echte ramp was: ‘Laat een haarmaskertje intrekken terwijl je slaapt.’ Dat maakt zo’n verschil! Je wrijft het erin en dan wikkel je je haar in plasticfolie. Je slaapt ermee, en wanneer je opstaat, spoel je je haren. Het werkt elke keer opnieuw perfect! Of doe eens een haarmasker op net voor je in de sauna gaat, dan dringt het lekker goed en diep door. Wat je huid betreft, ga lekker in de sauna en geef jezelf daarna een goede scrubbeurt. Of doe voor het slapengaan een gezichtsmasker op in plaats van een gewone nachtcrème. Er zijn miljarden goede beautytips, weet je. Maar op het eind van de dag is het enige wat telt dat je gelukkig bent. Als je gelukkig bent, je goed amuseert en houdt van je job en van wat je doet, dan zal je dat ongetwijfeld ook uitstralen.”

Haar grote rolmodel blijkt haar moeder te zijn. “Het klinkt misschien een beetje saai, maar zij is de persoon die me al mijn hele leven lang inspireert. Ze is extreem intelligent én erg aantrekkelijk. Ze heeft me altijd gezegd: ‘Wees gewoon jezelf, doe niet gewoon mee met de anderen, ook al denk je soms dat je niet de beste, knapste of intelligentste bent. Als je gewoon jezelf blijft, zul je altijd wel je eigen weg vinden.’ Brava mamma!"

Meet Mariacarla Boscono, Redken Muse
8
Foto © Redken

En dat haar rolmodel haar moeder is, merk je ook in haar eigen leven en planning. Mariacarla Boscono werd 2,5 jaar geleden moeder van een dochtertje, Marialucas, en dat is momenteel de hoofdbezigheid van het topmodel: gewoon moeder zijn. In plaats van 75 shows liep ze er dit seizoen maar 4, maar dat vindt ze niet zo belangrijk, maakt ze me duidelijk met een typisch nonchalant Italiaans handgebaar. “Ik had amper de tijd om me voor te bereiden op het fashionweekseizoen. Ik had me graag willen voorbereiden. Je weet wel: gaan fitness, gezond eten, je laten waxen, een gezichtsbehandeling ondergaan… Maar hoe heb je daar tijd voor, met een kindje? Je dag vliegt werkelijk voorbij, je komt thuis om 21:30 en denkt: ik had nog dit moeten doen, en dit, en dit. Maar daar heb ik gewoon de tijd niet voor. Niet dat ik dat erg vind, mijn dochtertje zal opgroeien, en dan zal ik opnieuw tijd hebben. Dus nu, terwijl ze nog klein is, geniet ik gewoon van haar met volle teugen. Morgen ga ik haar ophalen, ze is momenteel op skivakantie in de Alpen. Dus morgen vlieg ik van Parijs naar Milaan en dan van Milaan naar Rome. Jammer genoeg komen we net te laat aan voor het avondeten, dus waarschijnlijk gaan we niet eens langs bij mijn ouders. Maar we gaan gewoon naar huis, lekker op het gemak, en ik doe typische moederdingen: ik breng haar naar school enzovoort. Gewoon, een normaal leven.

14.03.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten