0

Meet juwelenontwerpster Magali Pinchasi

F
News

3

Belmodo had een one on one met het creatieve en zakelijke brein achter juwelenlabel BE by Magali Pinchasi.

Je ziet haar naamkettinkjes vaak aan de hals van BV’s bungelen en ook onze eigen Miss T. is fan van de creaties van Magali Pinchasi. Hoog tijd om kennis te maken met de jonge ontwerpster.

Magali wist al heel vroeg dat ze later juwelen zou ontwerpen. Haar ouders en grootouders hebben altijd in de diamantindustrie gewerkt en sinds een paar jaar treedt ze in hun voetsporen.

“Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik in de juwelenwereld terecht zou komen, ik ben er in opgegroeid. Mijn ouders raadden mij aan om met fantasiejuwelen te beginnen, omdat we middenin een economische crisis zaten toen ik mijn label opzette.” Je zal dus geen diamanten ringen in haar webshop vinden. Voor kleurrijke armbanden, gepersonaliseerde kettingen en handgemaakte oorbellen ben je bij haar des te meer aan het juiste adres. “Het leuke aan betaalbare juwelen ontwerpen, is dat ik vaak mensen op straat met mijn creaties zie. Vorige zomer verbleef ik bijvoorbeeld 2 maanden in Knokke en heb ik heel veel mensen in mijn juwelen zien lopen. Na een heel jaar hard werken, geeft dat enorm veel voldoening.”

Gepersonaliseerde kettingen
3
Foto © BE by Magali Pinchasi
Armcandy
3
Foto © BE by Magali Pinchasi

De juwelenontwerpster begint haar dag met het checken van social media en mails. Dat laatste doet ze trouwens 3 à 4 keer per dag.

“Ik vind het zo fijn om in direct contact te staan met mijn klanten. Dat is trouwens een troef waarmee ik mij kan onderscheiden van andere juwelenlabels.”Daarna zit ze samen met haar goudsmid om te bespreken wat er die dag moet gebeuren. “Ik ben een enorme controlefreak, ik volg alles van heel dichtbij op. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn. Ik zal nooit een product naar de klant sturen dat niet perfect is afgewerkt. Ik test trouwens alle juwelen zelf. Als ik een nieuw ontwerp aan de collectie wil toevoegen, loop ik er een hele periode in rond om te zien of er geen allergieën optreden en of het juweel niet verkleurt en in tact blijft.”

“Ik besef dat ik een onrealistische droom heb. Langs de ene kant wil ik internationale bekendheid, maar langs de andere kant wil ik de productie blijven controleren"

Magali ontwerpt in de 1ste plaats voor zichzelf.

“Ik maak niets dat ik zelf niet mooi vind. Zelfs als ik de vraag van een klant krijg om iets te ontwerpen en ik vind dat het ontwerp niet in de collectie past, zal ik de klant doorverwijzen.” Als ze iets voor een oudere generatie ontwerpt, doet ze dat altijd met haar grootste fan in haar achterhoofd. “Mijn moeder draagt echt alles wat ik ontwerp. Soms denk ik dat ze niet genoeg plaats rond haar nek heeft voor al mijn ontwerpen (lacht). Ik ben heel blij dat ze mij zo hard steunt. Natuurlijk vind ik het ook leuk als bekende mensen mijn juwelen dragen. Als ik zo een mailtje binnenkrijg, denk ik altijd ‘Yes! Mensen kennen mijn merk!’.”

Hoewel ze weet dat ze dan niet meer alle touwtjes strak in handen kan houden, hoopt de ambitieuze ontwerpster dat haar label internationaal wordt opgepikt.

“Ik besef dat ik een onrealistische droom heb. Langs de ene kant wil ik internationale bekendheid, maar langs de andere kant wil ik de productie blijven controleren. Dat gaat natuurlijk niet. Als je de productie uitbreidt, kan je onmogelijk alles alleen doen. Maar bon, als er morgen vanuit China of Amerika vraag is naar mijn juwelen zeg ik zeker geen nee.”

Hou Belmodo trouwens zeker in de gaten, want de ontwerpster heeft een groot project in het vooruitzicht. Stay tuned!

04.04.2016
Geschreven door Laura DeboelWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten