0

Meest memorabele Eurosong outfits

F
News

1
12.05.2016
Geschreven door Fleur Vanslembrouck

Eurosong staat gelijk aan glitter, fashion fails en vaderlandsliefde. Maar welke opmerkelijke outfits passeerden de voorbije jaren zoal de revue?

Het muziekfestival Eurosongfestival staat zowaar gelijk aan buitensporigheid. We zetten de meest frappante outfits op een rij. 

Hard rock band Lordi vertegenwoordigde Finland in 2006. Hij verscheen op het podium in een monster kostuum en won tot ieders verbazing de editie. 

Vergeet de manier waarop je vandaag jouw lunchpakket inpakt. Oekraïne stuurde in 2007 Verka Serducka het podium op in een outfit die verdacht veel weg had van alumnifolie. Sunglasses needed! 

In 2012 leek het er even op dat 6 Russische oudjes gekleed in traditionele garderobes de finale gingen winnen. Cute! Opvallen deden ze, maar helaas eindigden deze kranige dames tweede. 

Best statement outfit

In 2010 verschenen de achtergrondzangeressen van Wit-Rusland in vlinderjurken. Hiermee zetten ze de opwarming van de aarde in de kijker. 

Met “Rise Like a Phoenix” maakte Conchita Würst in 2014 een statement vanjewelste. Ze stapte met baard en gekleed in een golden dress het podium op. De holibi community smulde van het optreden. Ook wij, Belgen, waren fan en gaven Conchita een topscore van 12 punten. 

Matching duo

Uiteraard denken we meteen aan een klassieker uit eigen land. Het schattige duo, Nicole en Hugo, kreeg veel media-aandacht tijdens het Eurovisie songfestival van 1973. Dit hebben ze meer te danken aan hun iconische matching outfits dan aan hun song “Baby, baby”. 

Tierlantijntjes all the way bij deze Armeense zussen. De haast identieke Inga en Anush deden een echt “Nicole en Hugooke” in 2009! 

Wie herinnert zich de hyperkinetische tweeling Jedward nog? Dit Ierse duo viel tijdens de editie van 2011 op door hun opmerkelijk kapsels en rode, blinkende outfits met extreme epauletten

Ook het jaar erna mochten de broers hun land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Deze editie verschenen ze in zilveren astronautachtige kostuums. 

Most memorable dress

Ook in deze categorie scoren we vrij hoog. Belgische inzending, Barbara Dex, wordt sinds 1993 de slechts geklede artiest van het liedjesfestival genoemd. Niemand luisterde nog naar haar song ‘Iemand als jij’. Alle aandacht ging toen naar haar weinig flatterende jurk en haar ouderwetse kapsel. Too bad!

Vorig jaar ging Trijntje Oosterhuis, de Nederlandse inzending, met alle aandacht lopen. Ze ontving toen de zogenoemde Barbara Dex-award dankzij haar opmerkelijk kleed. Naar eigen zeggen stond de scheur in haar songfestival-jurk symbool voor een gebroken hart. Auwch!

Onze eigen spring-in-'t-veld, Laura Tesoro, zal schitteren in een op-en-top Belgische outfit van het modelabel O’Rèn. Ontwerpers Nathan Murillo en Michael Wauman ontworpen een outfit waarin onze Belgische kandidate alles van zichzelf zal kunnen geven met "What's the pressure". 

Stay tuned want zaterdag 14 mei 2016 is het weer zo ver: punten bijhouden, danspasjes inoefenen en natuurlijk ook heel veel lachen. Have fun
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten