0

Master the art of blogger posing

F
News

7
07.02.2015
Geschreven door Paulien Riemis

Natuurlijk en spontaan voorbij de lens schrijden is moeilijker dan je denkt! Een verzameling van blog-poses én tips om je eigen verschijning te verbeteren.

In mijn vorige post lazen jullie al over mijn job als model, wat natuurlijk hoofdzakelijk het poseren voor een fotograaf inhoudt. Dit geeft mij een streepje voor bij het bloggen: natuurlijk en spontaan voorbij de lens schrijden is namelijk moeilijker dan je denkt!

Bij deze verzamelde ik mijn meest gebruikte (cliché) blog-poses én tips om je eigen verschijning op foto te verbeteren.

BELMODO-GUEST-EDITOR-PAULIENRIEMIS-1
7
Foto © Paullien Riemis

1. De “voet achter voet”-pose

Dit is by far mijn meest gebruikte pose omdat hij gewoon àltijd werkt. Langs voren geeft het heup-knikje een erg flatterend effect (hallo extra lang been!) en in driekwart staan je schoenen er meteen goed op.

Buig je bovenlichaam een heel klein beetje naar voren en hou je hoofd een beetje naar boven voor een optisch langere nek. Je gezicht vangt extra licht én je ziet er minder stijf uit: win-win!

BELMODO-GUEST-EDITOR-PAULIENRIEMIS-2
7
Foto © Paullien Riemis

2. De “ik raak spontaan mijn eigen gezicht aan”-pose

Iets aanraken of vastnemen is totaal onnodig, maar vooral handig als je liever niet je handen klunzig rond je lichaam hebt hangen. Favorieten zijn je eigen gezicht, haar, handtas, kraag, hoed en armbanden.

Als je toch écht een beetje betekenis wil geven aan deze random pose, doe gewoon alsof je iets aan het zoeken bent in je jaszak of tas!

BELMODO-GUEST-EDITOR-PAULIENRIEMIS-3
7
Foto © Paullien Riemis

3. De “wandel voorbij zonder dat je de fotograaf ziet”-pose

Deze pose vereist heel wat oefening en mislukte clicks alvorens je een goeie foto vasthebt! De trick hier is om niet écht te wandelen, maar ter plaatse een beetje naar voor en naar achter te wiebelen. Deze houding komt vaak voor op echte fotosets, omdat fotografen graag veel beweging hebben maar kampen met een beperkte ruimte.

De pose is vooral erg leuk met een zwierende rok of juist een statisch silhouet. Zo'n loopje komt leuk en spontaan over, mits op de juiste manier gedaan. Mijn probleem is dat ik meestal te diep door mijn knieën buig, waardoor ik zo zou kunnen solliciteren bij The Ministry of Silly Walks.

BELMODO-GUEST-EDITOR-PAULIENRIEMIS-4
7
Foto © Paullien Riemis

4. De “doe snel je haar even goed en kijk weg”-pose

Deze pose is makkelijk als je weinig tijd hebt maar toch wat beweging in je foto wil stoppen. Het knikje in je been creëert de illusie van beweging en door met je hand door je haren te gaan, maak je weer enkele interessante dynamische hoeken. Sounds plausible, right?

Oké, misschien is deze foto gewoon per ongeluk goed gelukt in the heat of the moment ...

BELMODO-GUEST-EDITOR-PAULIENRIEMIS-5
7
Foto © Paullien Riemis

5. De “ik ben niet geïnteresseerd, en dit is toevallig ook mijn beste kant”-pose

Het is heel handig om van jezelf te weten wat je beste kant is! Mijn gezicht en dan vooral mijn kaaklijn is bijvoorbeeld een pak sterker langs rechts dan langs links, dus je zult mij er ook vaak op betrappen met dezelfde kant naar de camera te draaien.

Een beetje naar beneden of wegkijken is altijd handig, maar probeer het geheel effortless in plaats van arrogant te houden. Door je mondhoeken ietsiepietsie omhoog te houden en je ogen te laten stralen, blijf je vriendelijk. Tip van de dag: spendeer een halfuurtje voor de spiegel en ontdek jouw most fabulous side ;-)

BELMODO-GUEST-EDITOR-PAULIENRIEMIS-6
7
Foto © Paullien Riemis

6. De “ik zie er niet uit dus draai me gewoon om”-pose

Een avondje doorgezakt maar toch een outfitshoot gepland? Heel simpel: draai je gewoon om. De meest gerepinde outfits op Pinterest zijn die waar geen gezicht op staat, dus deze pose garandeert alvast veel online succes. Je kan deze houding combineren met de “wandel voorbij zonder dat je de fotograaf ziet”-pose: double score
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten