0

MARNI doet het met Zalando

F
Wishlist / News

3
13.10.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

Dat Zalando zo nu en dan graag eens een spectaculaire samenwerking aangaat, is geen geheim. Dit keer wisten ze MARNI te strikken.

Wat er gebeurt wanneer je het vooruitstrevende, innovatieve imago van MARNI kruist met alombekende, gevestigde schoenenmerken als o.a. Dr. Martens en Reebok? Zalando moet het zich zo'n goed halfjaar geleden ook afgevraagd hebben. De online store benaderde het Italiaanse luxemerk namelijk met een voorstel om de handen in mekaar te slaan en enkele van hun best verkochte merken een upgrade te geven.

FW16_Zalando_Marni_collection_00010_176_D
3
Foto © Belmodo

MARNI twijfelde niet, het merk is er namelijk van overtuigd dat deze samenwerking ervoor zal zorgen dat "de esthetiek van MARNI vanuit een nieuw perspectief te beleven en te waarderen" zal zijn. Het merk stak de schoenenmerken Reebok, Timberland, Dr. Martens en Vans in een volledig nieuw kleedje en dat maar liefst in 19 verschillende stijlen. 

"Met dit project slaan we een nieuwe weg in met modesamenwerkingen, waarbij we innovatief en gedurfd zijn, maar trouw blijven aan ons kernaanbod van mode en schoenen." - Jolanda Smit, Global Brand Communications Director van Zalando
FW16_Zalando_Marni_collection_00040_587_E
3
Foto © Belmodo

De keuze van de merken was zonder twijfel strategisch. Gezien het om vier verschillende brands gaat, is er zeker voor elk wat wils en kon het ontwerpersteam van MARNI heel wat verschillende kanten op. 

De campagnebeelden voor de collectie werden op een unieke manier geshoot. De making-off video mogen wij als eén van de eersten aan jullie voorstellen:

De limited edition collectie zal exclusief bij Zalando verkrijgbaar zijn vanaf donderdag 27 oktober 2016. Wij zijn alvast enorm excited!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten