0

Marlies Dekkers heeft iets met borsten...

F
Trends

4
12.10.2011
Geschreven door Marlies Dekkers

... dat weten we allemaal. Maar ik heb ook iets met borstkanker. Het is een echte missie en draait allemaal rond de Pink Ribbon bh. De maand oktober en dat betekent borstkankermaand. Vrouwen over de hele wereld zetten zich in tegen de verschrikkelijke ziekte, die nog steeds 1 op 9 vrouwen raakt.

Sinds een paar jaar zet ik me met mijn bedrijf in voor de strijd tegen borstkanker met verschillende campagnes. Zo heb ik speciale pasavonden voor (ex-)borstkankerpatiënten georganiseerd omdat het bleek dat de stap om opzoek te gaan naar lingerie voor veel vrouwen moeilijk of beangstigend was.

Marlies Dekkers
4
Foto © Marlies Dekkers

Een andere keer hebben we een groot door ons geïnitieerd rondetafelgesprek met onder meer toponcoloog Jean Klinkenbijl en plastisch chirurg Leonie Woerdeman georganiseerd om te kijken wat we nog meer konden doen. Hierdoor zijn we gaan lobbyen bij het Ministerie van Volksgezondheid en verschillende zorgverzekeraars om de Mammaprint als onderdeel van de zorgverzekering te krijgen. Inmiddels gebruikt 70 % van alle ziekenhuizen in Nederland MammaPrint en wordt het vergoed door CZ, ONVZ, ENO, de Friesland Zorgverzekeraar en Achmea.

We gaven in het verleden tezamen met de medici een aantal master classes voor lingeriespecialisten om zo begrip over (ex)borstkankerpatiënten bij hun te creëren. Vorig jaar organiseerde ik een grote bewustwordingscampagne en poseerde een twaalftal topvrouwen voor het illustere Exactitudes duo Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek in een speciale pink ribbon beha. Dit beeld stond door het hele land op bushokjes en reclameborden. Ze werden ook uitgedeeld in ziekenhuizen en bij stichtingen. Dat jaar hebben we ook een speciale lingerieset ontworpen, waarvan een deel van de opbrengsten werd gedoneerd aan de Pink Ribbon Stichting.

Marlies Dekkers
4
Foto © Marlies Dekkers

Dit jaar, heb ik wederom een lingerieset ontworpen, waarvan een deel van de opbrengsten wordt gedoneerd aan verschillende borstkankerstichtingen over de hele wereld. Natuurlijk ook aan de Belgische Think Pink.

Marlies Dekkers
4
Foto © Marlies Dekkers

Marlies
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten